Cutremur puternic lângă România. Anunțul INFP, l-ai simțit?

Cutremur puternic lângă România. Anunțul INFP, l-ai simțit?

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că, în ziua de 07 Decembrie 2023, la ora 05:45:52 (ora locală a României), s-a produs lângă România un cutremur cu magnitudinea ml 4.3, la adâncimea de doar 5 kilometri. Potrivit INFP, seismul a avut loc în Serbia.

Cutremur major lângă România

Cutremurul s-a resimțit în apropierea următoarelor oraşe: 45km NE de Kragujevac, 58km SE de Smederevo, 74km N de Krusevac, 80km NE de Kraljevo, 90km SE de Pancevo, 91km NE de Cacak, 95km SE de Belgrade. De altfel, pe site-ul INCDFP este pusă întrebarea dacă s-a simțit și în România.

Recent a avut loc un cutremur major în România. În noaptea de 4 decembrie, în zona Vrancea a fost înregistrat un seism cu magnitudinea 4,7 grade pe scara Richter, resimțindu-se și la București.

INCDFP a transmis că, în jurul orei 00:05, s-a produs un cutremur major în România, zona de epicentru fiind în Vrancea, la o adâncime de 140 de kilometri. Seismul a fost resimțit în Focșani, Sfantu-Gheorghe, Brașov, Ploiești și chiar în Capitală.

Mișcările tectonice din ultima vreme, susțin experții, sunt din ce în ce mai intense. Activitatea seismică a fost reluată în zone în care nu a mai existat de mai bine de 200 de ani! Una dintre explicații ar fi puternicele cutremure din Turcia și Siria, care au lăsat în urma lor adevărate catastrofe umane și materiale.

De curând, cel mai puternic cutremur a avut loc în Filipine, motiv pentru care autoritățile locale au emis și avertizări de tsunami. Seismul cu magnitudinea de cel puțin 7,5 grade pe scara Richter a lovit Mindanao, în sudul Filipinelor, declanșând ordin de evacuare a unor zone și a coastelor sud-vestice ale Japoniei.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce Oana Roman nu i-a putut fi alături mamei sale în ultimele clipe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *