Cuvântul care îi rănește cel mai tare pe bărbați. Se simt umiliți dacă le spui asta

Așa le distrugi bărbaților stima de sine

Scris de: Daoud Andra

20 Jan. 2023

Cuvântul care îi rănește cel mai tare pe bărbați. Se simt umiliți dacă le spui asta

Deși mulți bărbați afișează o personalitate dură și puternică, poate fi foarte ușor să le rănești sentimentele, chiar și fără să îți dai seama. O remarcă nepotrivită, o critică exagerată sau o jignire îi pot umili profund pe aceștia. Care este cuvântul care îi rănește cel mai tare pe bărbați și ce să nu îi spui niciodată partenerului tău.

Cuvântul care îi rănește cel mai tare pe bărbați

În orice cuplu există certuri și conflicte, iar uneori acestea pot degenera în ceva care îi rănește pe parteneri deopotrivă. Deși pare că bărbații nu sunt ușor de clintit din punct de vedere emoțional, unele lucruri pe care femeile le spun ajung să îi rănească mai mult decât am crede. De la critică constructivă la atac la persoană poate fi un singur pas, iar lucrurile pe care le spunem nu mai pot fi retrase.

Citește și: Există iubire după înșelat? Ce spun terapeuții

De foarte multe ori, putem jigni o persoană fără să spunem neapărat cuvinte urâte. Psihologii specializați în relații spun că atunci când ne certăm, dacă punem accentul pe defectele persoanei respective, nu pe lucrurile care ne deranjează la ea, o putem răni foarte tare. În ceea ce îi privește pe bărbați, una dintre expresiile cele mai toxice este: „Nu ești în stare de nimic”.

Indiferent în ce context este spusă, aceasta îl rănește foarte tare pe partener, pentru că îl anulează pe toate planurile. El va înțelege că nu ești mulțumită de el din niciun punct de vedere și că nu este suficient de bun pentru tine. Nu se mai simte apreciat și valorizat și este foarte greu să îl faci să uite ce i-ai spus, pentru că astfel de cuvinte se fixează bine în subconștient.

Cuvântul care îi rănește cel mai tare pe bărbați
Bărbații pot fi răniți foarte ușor de anumite cuvinte

Cum îi poți distruge unui bărbat stima de sine

Pe lângă expresiile și cuvintele care reprezintă un atac direct la persoană, sunt și alte gesturi pe care femeile le fac, fără să își dea seama cât de nocive sunt pentru partener. Atunci când îl compari constant cu un alt bărbat, fie că este fostul, o cunoștință comună, un prieten bun sau fratele tău, nu faci decât să îi știrbești încrederea în sine. Remarci precum „el de ce poate și tu nu?” nu duc la nimic bun sau constructiv, dimpotrivă.

Un alt obicei neplăcut al femeilor este să vorbească în numele partenerului. Atunci când sunteți cu prietenii sau cu familia și tu vorbești în numele lui, se va simți ca un copil. Evită să îl critici sau să îl pui la zid de față cu alte persoane și comunică-i între patru ochi ce te deranjează.

O altă modalitate prin care femeile își pot umili partenerii este să le spună că partea intimă a relației nu înseamnă foarte mult pentru ele. Chiar dacă nu vrei să îl jignești, bărbatul va lua personal acest lucru și va înțelege că nu ești mulțumită de el din acest punct de vedere.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce Roxana Ciuhulescu a refuzat să participe la Survivor All Stars?
9.1 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *