Dan Helciug, pregătiri de Paşte în familie. A vopsit ouăle ca pe vremea bunicii: ”Le-am decorat cu frunze de mărar, și le-am fiert în dres din mătase!” EXCLUSIV

Dan Helciug, pregătiri intense de Paşte. Au vopsit ouăle cu un colorant 100% natural, din sfeclă roșie.
Dan Helciug, pregătiri de Paşte în familie. A vopsit ouăle ca pe vremea bunicii: ”Le-am decorat cu frunze de mărar, și le-am fiert în dres din mătase!” EXCLUSIV

Ouăle de Paște se pot vopsi și astăzi. Nu știți cum să le decorați și ce culoare să folosiți? Dan Helciug, soția și copiii lor au ales modelul tradițional, cu frunze de mărar și de trifoi, și au folosit un colorant 100% natural, din sfeclă roșie. Vă prezentăm, în exclusivitate pentru Ego.ro, micile lor trucuri culinare, dar și câteva fotografii amuzante, realizate în timp ce familia solistului prepară bucatele pentru tradiționala masă de Paște.

Soția lui Dan Helciug ne-a oferit micile lor trucuri culinare

Dan Helciug și-a antrenat întreaga familie la prepararea bucatelor de Paște, iar rezultatele sunt pe măsură, oferindu-ne, în exclusivitate pentru Ego.ro, și câteva fotografii, din bucătărie. Elena, soția lui, ne-a dezvăluit cum au vopsit ouăle pentru Paște, ajutați de Luca și de Ruxandra:

”Noi le-am decorat cu frunze de mărar, și le-am fiert în dres din mătase. Pentru ouăle vopsite tradițional, puneți la fiert foi de ceapă, amestecate cu sfeclă roșie, tăiată cubulețe. Le-am fiert până când apa a devenit un roșu intens. Am pus oțet cam 5 linguri la 3 litri de apă. Între timp, am fiert ouăle și apoi le-am lăsat să se răcorească. Am aplicat pe ele mai multe tipuri de frunze, de mărar, de pătrunjel și de trifoi, dar, și altele, cât mai diferite.

Apoi, le-am băgat într-o bucată de dres din mătase, bine întins și legat la ambele capete. Am strecurat apa în care am fiert ceapa și sfecla și am scufundat ouăle fierte în ea. Le-am ținut cam 30 minute, până am obținut culoarea dorită. După ce le-am scos, le-am șters cu un șervet din bumbac pe care am aplicat ulei. Acum strălucesc, sunt foarte frumoase și îmi amintesc de bunica mea. Și copiii ne-au ajutat foarte mult, a fost o plăcere și pentru ei, sunt foarte pricepuți”.

Copiii au dat o mână de ajutor și la prepararea cozonacului cu nucă

Dan și Elena au preparat și câțiva cozonaci, iar Ruxandra și Luca, cei doi copii ai cuplului, s-au ocupat de partea mai ușoară, de adăugarea umpluturii din nucă. Elena Helciug ne-a oferit și rețeta lor de cozonac, ușor de preparat:

”Noi am făcut 6 cozonaci, pentru că suntem o familie mare, unită, ne strângem cu toții duminică, în curtea bunicilor, de la mic la mare și începe cea mai frumoasa zarvă! Ne-a ajutat și mama foarte mult.

Cozonacii sunt făcuți doar cu ingrediente proaspete și bio. Pentru doi cozonaci am pus 1 kg de făină, 400 ml de lapte, 350 g de zahăr, 10 gălbenușuri de ou, două pliculețe de drojdie uscată, 200 g de unt, coajă rasă de la două lămâi, un pliculeț de zahăr vanilinat și stafide. Iar în umplutură am pus: nucă măcinată, amestecată cu cacao și cu două linguri de zahăr brun, puteți pune și rahat de fructe. După un frământat de o oră, i-am lăsat la dospit timp de două ore.

Apoi i-am întins, i-am umplut, i-am pus în tăvi și am așteptat să crească o jumătate de oră. În cuptorul încălzit la 180° C, i-am copt cam 50 de minute. Au ieșit pufoși și delicioși! Poftă bună!”.

Dan Helciug, pregatiri de Paste in familie 2
Dan Helciug şi familia lui s-au pregătit temeinic pentru Paşte

Și-au serbat fiul la Păltiniș. Luca a împlinit 15 ani: ”Începuse să ningă!”

Dan și Elena Helciug l-au serbat recent pe Luca, fiul lor, care a împlinit 15 ani. Mica petrecere a avut loc în vârf de munte, la Păltiniș, alături de câțiva prieteni dragi:

Dan Helciug pregatiri de Paste in familie
Dan și Elena Helciug l-au serbat recent pe Luca, fiul lor la munte

”I-am îndeplinit dorința de a mânca o corabie plină cu sushi. Iar când să suflăm în lumânări, a început să ningă. Am ieșit afară cu tot cu tort, a fost o zi frumoasă. Apoi, la întoarcerea acasă, am jucat ”Fazan”, cu toții, jocul copilăriei noastre”, ne-a mai declarat Elena, soția lui Dan Helciug, de profesie regizor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *