Dan Negru, despre secretul succesului său: „Nu m-am ascuns niciodată și recunosc că am mâncat mult usturoi în televiziune. Sunt ca tâlharul de pe cruce” EXCLUSIV

Este lider de audiență cu ”Jocul cuvintelor” (Kanal D), emisiune doar cu oameni simpli: ”Publicul s-a prins că "vedetele" nu doar că nu au o viață luxoasă, ca Leonardo DiCaprio, dar au și o minte îngustă”.
Dan Negru, despre secretul succesului său: Nu m-am ascuns niciodată și recunosc că am mâncat mult usturoi în televiziune. Sunt ca tâlharul de pe cruce EXCLUSIV
Dan Negru a demonstrat că poate fi ”Regele audiențelor”, indiferent că locul de muncă se numește Antena 1 sau Kanal D, unde prezintă concursul ”Jocul cuvintelor”. Celebrul prezentator tv ne-a vorbit, în exclusivitate pentru ego.ro, despre concurența din televiziune, modul în care s-a reinventat, pentru a rămâne în top, dar și despre delicata situație din Republica Moldova. Ne-a oferit și detalii picante din culisele Eurovision. Un interviu sincer, direct, fără menajamente.

Dan Negru: ”Care vedete ? Mă amuză mereu apelativul ăsta „vedetă”, în țara care are cele mai multe WC-uri în fundul curții”

Ego.ro: Felicitări, ești în topul audiențelor și la Kanal D! Ai învins Antena 1, care a scos la înaintare și artiștii de calibru, precum Loredana Groza…Tu ai invitat un profesor de română, din Năvodari, în ultima ediție. Care este explicația? Românii nu mai vor vedete? Există o saturație? Prind mai bine emisiunile cu oameni simpli, cum e a ta, dar și ”Survivor” sau ”Masterchef”?

Dan Negru: Care vedete ? Ha, ha…Mă amuză mereu apelativul ăsta „vedetă”, în țara care are cele mai multe WC-uri în fundul curții. Suntem rupți în fund, dar avem vedete. Unul din motivele pentru care a eșuat star sistemul din România este tocmai lipsa obiectului muncii: vedetele. Nu poți să ridici în slăvi numind „vedetă” personaje care în viața de zi cu zi au rate la bancă, stau prin chirie, își duc viața de pe o zi pe alta. Ba, mai mult, publicul s-a prins că „vedetele” respective nu doar că nu au o viață luxoasă, ca Leonardo DiCaprio, dar au și o minte îngustă. Mă bucură că un quiz adună mai mulți români față de un show cu manele care întotdeauna este foarte scump. O știu din proprie experiență, am făcut în viața mea și așa ceva. Bătălia dintre ”Jocul Cuvintelor” și alte show-uri mari de divertisment cu zeci de vedete e ca bătălia dintre o armată mare și una mică. Dar, văd că mai nou marile armate iau bătaie de la armatele mici.

Dan Negru, atac dur la adresa vedetelor din România

A pariat cu un fost coleg de la Antena 1 că va face audiențe și la Kanal D: ”Am câștigat o sticlă de whisky!”

Foștii colegi de la Antena 1 te-au felicitat? Sunteți în competiție, până acum se luptau cu PRO TV, acum au un alt adversar puternic, Kanal D…

Am pus un pariu cu un coleg din Antena 1 că un show de cultură generală o să facă audiențe considerabile și pariul a fost modic, cine pierde plătește biletul la primul derby de fotbal. Am câștigat, ba, chiar, ca bonus, colegul meu din Antenă mi-a trimis și o sticlă de whisky. Noi, muritorii de rând din televiziuni, suntem prieteni, nu suntem în competiție. Competiția e frumoasă, aduce progresul. E important în perioada asta ca televiziunea să se reinventeze pentru că pierde public zilnic. Nu Netflix sau YouTube au reușit să atragă public, ci televiziunea și-a îndepărtat propriul public cu programe ieftine, ponosite, dar în aceeași măsură foarte scumpe. ”Jocul Cuvintelor” e un program pentru publicul care nu stă în mod normal la tv. A fost un pariu al celor de la Kanal D, care au avut curajul să se adreseze și acestui public care nu a mai vrut să vadă programele clasice de la tv.

”Cei din televiziuni au încercat să ne convingă că publicul românesc e idiot, că vrea doar programe tv cu bucătari și videochatiste”

Mulți prezentatori tv s-au reinventat, de-a lungul timpului. Ai avut show-uri cu maneliști, cu micuți talentați, interviuri cu marii noștri artiști, acum ești în zona de concursuri de cultură generală. Ai știut, în cei 25 de ani de televiziune, să te adaptezi, ca să rămâi în topul audiențelor…

Nu m-am ascuns niciodată și recunosc că am mâncat mult usturoi în televiziune. Dar tocmai de asta viața e frumoasă, că poți oricând să te îndrepți. Sunt ca tâlharul de pe cruce, ha, ha! Acum 22 de ani am adus primele manele la tv, programele mele cu maneliști de acum 20 de ani sau cu Mama Natură care-și etala bustul generos au rămas în amintirea multora. Apoi, n-am mai crezut în astfel de programe și am început să fac emisiuni cu copii, ”Next Star”, și interviuri cu legende, precum Florin Piersic sau Dumitru Prunariu. Cred că e foarte important să te poți reinventa și să aduci mereu un suflu nou în piață. Acum am pariat pe quiz, România e țara fără quiz la tv, pentru că cei din televiziuni au încercat să ne convingă că publicul românesc e idiot, că vrea doar programe tv cu bucătari și videochatiste. Eu cred că e loc și de altceva și audiențele ”Jocului Cuvintelor” au confirmat asta. Televiziunea trebuie să se reinventeze…

Ce spune despre situația din Republica Moldova, unde prezintă două concursuri tv: ”O țară a nimănui, între Rusia și România, e greu să supraviețuiescă în anii care vin”

Cum este viața în Republica Moldova, unde filmezi două concursuri de cultură generală? Au crescut prețurile la mâncare? Cum e lumea? Care e starea de spirit?

Lucrez de 15 ani la Prime TV, în Moldova, dar acum pare că e cel mai greu acolo. O țară a nimănui, între Rusia și România, e greu să supraviețuiescă în anii care vin. Văd oameni speriați, am colegi care au plecat definitiv din Moldova. Prețurile au luat-o razna acolo. Uite, de exemplu, Mirabela Dauer și Grigore Vieru m-au învățat acum mulți ani să cumpăr unt ucrainean din piața din Chișinău și de atunci mereu aduceam acasă câte un kilogram de unt ucrainean. Azi a devenit atât de scump încât e o delicatesă. A crescut prețul de 11 ori. Eu nu cred că Moldova va supraviețui fără un sprijin, fără un ajutor.

Ești priceput și la imobiliare, ai știut când, cât și cum să ridici clădiri de birouri, pe care mai apoi le-ai închiriat. Ce sfaturi ai pentru români? Mai e vremea investițiilor în construcții? Ce să facem cu banii?

Banii vor fi tot mai ieftini, inflația o să ieftinească banii și în perioada de criză omul vrea să-și securizeze banii și imobiliarele, e un mod de a-ți asigura banii. Încă România are printre cele mai ieftine prețuri imobiliare din Europa dacă ne raportăm la locații bune, la zone bune. Dar sunt și multe capcane imobiliare care vor duce la multe falimente. Eu cred că investiția în cărămizi nu e pierzătoare în vremurile care vin, când banii vor fi tot mai ieftini.

Dan Negru, atac dur la adresa vedetelor din România

Despre Eurovision: ” Mereu erau aranjamente geopolitice, mereu erau sfori trase”

Ești fan Eurovision, pe cine ai trimite, anul viitor, dintre vocile României? Există cineva care ne poate aduce un loc foarte bun?

Am prezentat primele preselecții naționale Eurovision, când eram la TVR, așa că mai țin minte concursul din interior. Mereu erau aranjamente geopolitice, mereu erau sfori trase. Eu cred că și ăsta e un farmec al show-ului. Că știi că totul e trucat și vrei să vezi până unde merg aranjamentele. Face parte din spectacol, așa cum și orientarea sexuală a celor mai mulți participanți face parte din show. E prea scump ce se întâmplă acolo ca să nu existe o strategie.

De ce muncești și vara și nu stai, sub un palmier, prin Caraibe, într-o lungă și dulce vacanță?

Pentru că viața nu e despre vacanțe și nici despre bani.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Ce să pui în sarmalele murate pentru o aromă divină. Cum se fac, sunt un...
Diferența mare de vârstă dintre fiul lui Țiriac și Sorana Cîrstea! Ea e tânără și...
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat /...
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
Horoscop 24 Aprilie 2024. Balanțele vor avea bani, Peștii trebuie să-și mențină echilibrul atât în...
Horoscop Zilnic Miercuri 24 Aprilie 2024. Nativii Vărsător vor beneficia de motivația necesară pentru a-și...
Verifică dacă ești pe listă: astăzi, 5 zodii primesc vestea mult așteptată
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *