Dana Săvuică nu mai vrea să fie sacrificaţi mieii de Paște: ”Nu suport ideea că trebuie să facem rău pentru credință. Nu ţin post şi nu mă spovedesc” EXCLUSIV

Ce amintiri are, de Sărbătorile Pascale, din copilăria petrecută în Sri Lanka.
Dana Săvuică nu mai vrea să fie sacrificaţi mieii de Paște: ”Nu suport ideea că trebuie să facem rău pentru credință. Nu ţin post şi nu mă spovedesc” EXCLUSIV

Dana Săvuică este una dintre cele mai sincere vedete din România, tratând mereu subiecte cu mare greutate. Aceasta ne-a oferit un interviu, în exclusivitate pentru Ego.ro, în care a ne-a vorbit despre ce înseamnă Paștele pentru ea. Vedeta a mărturisit și că există o tradiție care o întristează.

Dana Săvuică: „Paștele pentru mine are legătură cu masa în familie”

Dana Săvuică petrece această perioadă alături de familie și consideră că Paștele reprezintă o perioadă în care ne putem curăța de păcate. Cu toate acestea, ea nu este de acord cu sacrificarea animalelor de sărbători. Vedeta, care a trăit o bună bucată din copilărie în Sri Lanka, a dat piept cu tradițiile din România în adolescență.

„Paștele pentru mine are legătură cu masa în familie, cu ouăle, îmi place cozonacul cu nucă și drobul. Nu suport ideea de sacrificare a mieilor, nu mi se pare relevantă ca tradiție. În rest, eu nu prea sunt cu partea această religioasă, nu țin post și nu mă spovedesc.

Îmi aduc aminte că, atunci când stăteam la Târgoviște, o singură dată mamaia m-a dus la biserică și m-a pus preotul să trec pe sub masă. În rest, totul este legat de petrecut momente frumoase în familie, mai ales pentru că o bună bucată din copilăria mea am locuit în Sri Lanka și acolo se ținea Paștele Catolic. De asemenea, mulți țineau de religia budistă, deci nu aveau nicio legătură cu această sărbătoare. Este adevărat, este o perioadă frumoasă și este bine să ai credință. Mă duc la biserică noaptea, aștept Învierea, aduc Lumina acasă. Mi se pare că ne curăță de păcate și reprezintă un lucru simbolistic pur și frumos”, ne-a spus, în exclusivitate, Dana Săvuică.

„Paștele reprezintă o curățare spirituală”

Vedeta și-a amintit, cu drag, că Paștele în adolescență reprezenta un prilej pentru a se distra alături de prietenii săi. Pe măsură ce anii au trecut, ea a început să privească această perioadă cu alți ochi. În același timp, Dana Săvuică nu este de acord cu faptul că se sacrifică animalele și nici cu acest consumerism din zilele noastre:

„Eu când am ajuns în țară eram deja adolescentă. Țin minte că Paștele reprezenta o modalitate de a chema prietenii și colegii acasă, de a face o petrecere, de a merge la Biserică alături de cunoscuți. Ca orice tânăr și ca orice adolescent, vedeam partea care avea legătură cu distracția. Acum, în înțelepciunea vârstei, îl văd altfel. Paștele reprezintă o curățare spirituală, o tradiție creștinească pe care trebuie să o păstrăm.

Totuși, am anumite probleme atunci când vine vorba despre sacrificarea mieilor. Nu vreau să se mai sacrifice animalele, nu suport ideea că trebuie să facem rău pentru credință. Pentru mine este o mare durere. De asemenea, putem vorbi și despre partea comercială, există un consumerism agresiv, toată lumea face reclame pentru a vinde produse. Cu toate acestea, trăim într-o societate a consumerismului, din păcate. Paștele pentru mine vine și cu părți bune, dar și cu părți mai puțin bune”.

Dana Săvuică nu vrea să mai fie sacrificaţi mieii de Paște
Dana Săvuica petrece Paştele în familie

Cum o să petreacă Paștele

Dana Săvuică o să rămână de Paște acasă, dorindu-și să aibă parte de liniște și relaxare. Aceasta vrea să petreacă timp de calitate alături de cei dragi. De asemenea, ea o să meargă în noaptea de Înviere la biserică:

„Rămân acasă, o să am parte de o masă cu prietenii și de o masă în familie. Bineînțeles, seara o să merg la biserică. Zilele acestea o să fie de relaxare, de liniște. Nu plec la munte sau la mare, nu vreau să stau în gălăgie, nu vreau zgomot, nu vreau multă lume în jurul meu, ci doar pe cei care contează”.

„Putem să facem fapte bune pentru că avem credința în noi”

Dana Săvuică a punctat că faptele bune izvorăsc din credința pe care o avem în noi, indiferent dacă respectăm toate tradițiile sau nu. Vedeta consideră că nu trebuie să ne uităm la viața pe care o au alții pentru a fi fericiți cu adevărat:

„Nu este deloc normal (n.r. să se sacrifice animalele). Pe vremuri, se sacrificau pentru zei. Eu nu cred că Iisus trebuie să fie perceput ca un zeu, este un om ca și noi, extrem de curat la suflet, care ne-a arătat că dacă suntem cu adevărat credincioși binele este în noi. Putem să facem fapte bune pentru că avem credința în noi. Eu nu simt nevoia să mă spovedesc sau să țin toate tradițiile. Este important să nu fim ipocriți, să nu ne ascundem în spatele credinței și să facem în continuare fapte rele. Dacă ai credință, poți să te bucuri de viața ta, fără a te uita la a altora”.

Ce lecții a învățat

Întrebată despre lecțiile pe care le-a învățat până acum, Dana Săvuică a răspuns: „Cele pe care le-a învățat Moise atunci când s-a întâlnit cu Dumnezeu. Sunt cei 7 ani de acasă, cumva văzuți prin această credință și prin păcate. Eu nu le-aș lua neapărat ca pe niște păcate, ci ca pe niște lecții.

Dacă învățăm lucrurile acestea și le introducem în spiritul și în comportamentul pe care îl avem de zi cu zi, atunci ele nu trebuie să fie ca niște păcate. Acestea sunt lecțiile pe care le-am învățat și chiar le urmăresc”.

Cum se menține în formă de sărbători

Mulți abia așteptăm să gustăm din bucatele delicioase pregătite de sărbători. Dana Săvuică are grijă la siluetă și în această perioadă, explicând că are un echilibru. Aceasta face mișcare și încearcă să limiteze cantitățile de mâncare:

„Poftesc la unele bucate tradiționale, dar am grijă, gust cu măsură. Fac mișcare în continuare. Este foarte important să facem mișcare pentru a găsi un echilibru în viață și în organism”.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
9 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *