David Popovici are o dietă strictă. Alimentul pe care sportivul nu-l consumă niciodată, ce conține meniul său, de fapt

Ce mănâncă David Popovici pentru o condiție fizică perfectă
David Popovici are o dietă strictă. Alimentul pe care sportivul nu-l consumă niciodată, ce conține meniul său, de fapt

David Popovici nu mai are nevoie de nicio prezentare. Sportivul ne-a readus sentimentul de mândrie că suntem români, devenind campion mondial la natație. Totuși, pentru a ajunge la o astfel de performanță, tânărul a fost nevoit să facă unele sacrificii. În septembrie 2021, David le-a dezvăluit copiilor care se antrenează la bazinul de înot Miramar din București, unde s-a pregătit și el, la ce trebuie să renunțe și ce stil de viață să adopte pentru a deveni cei mai buni în domeniu.

Dieta lui David Popovici pentru performanță

Campionul român și-a descris o zi normală, vorbind mai degrabă despre alimentația sa zilnică, decât despre activitățile în sine. David Popovici are primul antrenament de la ora 07:00, iar părinții săi se trezesc mai devreme și îi aduc mâncarea la pat, pentru a se hrăni cu două ore înainte de antrenament. Stilul în care face acest lucru este, însă, inedit.

„Mănânc bine dimineața. Mănânc cu ochii închiși, ca să dorm la loc, o fac de mic și văd că funcționează la mine. Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine… Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00”, a afirmat David Popovici

Meniul de dimineață al sportivului este format dintr-un iaurt mare, amestecat cu banane, chia, miere, fulgi de ovăz și fructe uscate precum migdale şi curmale. După fiecare antrenament, de 6 ani încoace, David Popovici bea o băutură proteică din lapte, miere și scorțișoară sau cacao. De asemeena, pâinea integrală a înlocuit-o pe cea albă, iar cârnații au fost excluși complet din alimentația sa.

David Popovici se pregătește pentru Jocurile Olimpice

David Popovici s-a întors fără medalie de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka, unde a terminat pe locul 4 la proba de 200 de metri liber și pe locul 6 la proba de 100 de metri liber. În ciuda insuccesului, a promis că va fi în formă maximă la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024. Și George Boroi, secretar general COSR, este convins că David va fi sportivul numărul 1 al României anul viitor, în Franța.

Deși la ediția din Japonia nu a reușit să se ridice la nivelul așteptărilor, sportivul nostru ne-a dat tuturor asigurări că în cel mai scurt timp va reveni în formă maximă. El este conștient că greșelile pe care le-a făcut pot fi corectate în viitor, având speranța că va redeveni din nou cel mai rapid înotător de pe planetă. Jocurile Olimpice de la Paris, de anul viitor, pot reprezenta momentul ideal pentru David să demonstreze care îi este valoarea.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *