De ce a îngenuncheat de fapt Loredana Groza în fața lui Horia Moculescu. Gestul artistei a surprins pe toată lumea

Cum explică artista gestul care a umiti o țară întreagă.
De ce a îngenuncheat de fapt Loredana Groza în fața lui Horia Moculescu. Gestul artistei a surprins pe toată lumea

Invitată la ediția aniversară a Festivalului Mamara – 60, Loredana Groza a făcut un gest considerat de mulți controversat. Artista a îngenuncheat în fața lui Horia Moculescu pe scenă, în timp spectacolului. Cântăreața și-a explicat gestul și vorbit despre respectul pe care i-l poartă compozitorului, dar și despre amintirile care o leagă de festival.

De ce a îngenuncheat de fapt Loredana Groza în fața lui Horia Moculescu

Pentru Loredana Groza, festivalul de la Mamaia are o înseamnătate aparte. Este concursul care a propulsat-o în muzica românească. Ea a câștigat de două ori această competiție muzicală: prima dată în 1986, pe când avea doar 16 ani, iar a doua oară, după Revoluție, în 1993.

Așadar, pentru cântăreață, acest eveniment este unul cu totul special. Vara aceasta a fost invitată să cânte la ediția aniversară a Festivalului Mamaia – 60, care a marcat totodată o premieră pentru ea. A fost pentru prima oară în întreaga ei carieră când a cântat alături de Horia Moculescu pe aceeași scenă.

Momentul a fost unul de maximă încărcătură pentru Loredana, care la finalul spectacolului a făcut un gest ce a impresionat publicul. Artista a îngenuncheat în fața maestrului, dorind astfel să își arate recunoștința față de el.

”Mi s-a părut oricum prea puţin gestul meu”

„La final, am căzut în genunchi la picioarele lui. Pur şi simplu aşa am simţit. În faţa unui guru al muzicii trebuie doar să îngenunchezi, nimic altceva. Mi s-a părut oricum prea puţin gestul meu. Dar a fost felul meu de a îmi arăta recunoștința, admirația și respectul pe care le am faţă de acest titan al muzicii româneşti!

Experienţa a fost mai mult decât copleşitoare pentru mine, încă din momentul în care Horia a acceptat invitaţia de a cânta împreună şi mi-a propus cântecul, culmea, nu unul scris de el, ci unul pe care el l-a lansat în anii 60 (o piesă care împlineşte chiar 60 de ani de la lansare), compus de Vasile Veselovski, pe versurile lui Mihai Maximilian – „Şi dacă. Ştiam piesa, însă n-o cântasem niciodată.”, a mărturisit Loredana Groza pentru revista Viva!

”Am trăit o emoţie extraordinară la revenirea pe scena festivalului”

Ea a mărturisit că a fost extrem de emoționată la revenirea pe scena festivalului care i-a deschis drumul către o carieră strălucită în muzică.

”Am trăit o emoţie extraordinară la revenirea pe scena festivalului care m-a propulsat în muzica românească. Aveam doar 16 ani atunci când am câştigat marele premiu, trofeul la secţiunea Interpretare, cu două cântece în primă audiţie: Marius Ţeicu / Eugen Rotaru – Mă întreb ce să fac şi Dan Beizadea / Angel Grigoriu, Romeo Iorgulescu – Despre dragoste.”, a mai declara Loredana.

Ultima seară a ediției aniversare a Festivalului Mamaia a reunit pe scenă unii dintre cei mai mari artiști ai muzicii ușoare românești. În prima parte a serii, Horia Moculescu a fost premiat pentru contribuția sa în cadrul festivalului, de-a lungul anilor. Iar Corina Chiriac și Miky de la Capital au cântat trei dintre piesele scrise de celebrul compozitor: „Inima ta“, „Salcia“, „Păi de ce“.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *