De ce a murit Tony Bennett. Boala cumplită de care suferea vedeta jazzului mondial

Artistul s-a stins la scurt timp după ce a împlinit 96 de ani

Scris de: Daoud Andra

22 Jul. 2023

De ce a murit Tony Bennett. Boala cumplită de care suferea vedeta jazzului mondial

Legenda jazzului mondial, Tony Bennett, a murit vineri, la două săptămâni după ce împlinise 96 de ani. Vestea dispariției sale a fost dată de publicista lui, Sylvia Weirner. Cântărețul fusese diagnosticat în urmă cu ceva timp cu o boală neurologică, însă era optimist și declara că a învățat să trăiască cu ea.

Boala de care suferea Tony Bennett

Vestea morții lui Tony Bennett a îndoliat întreaga industrie muzicală. Legenda muzicii jazz a avut o carieră care s-a întins pe mai bine de 7 decenii, timp în care și-a trecut în palmares 19 premii Grammy. A bifat, de-a lungul timpului, colaborări cu legendarii Frank Sinatra sau Aretha Franklin.

În ultimii 6 ani, artistul se confrunta cu Alzheimer, o boală neurologică degenerativă. Nu a ascuns publicului faptul că suferă de această afecțiune. ”Viața este un cadou, chiar și cu Alzheimer”, scria Bennett pe Twitter, în urmă cu câțiva ani. Deși i-a afectat calitatea vieții și a recunoscut că uita frecvent numele colegilor de trupă, Bennett a continuat să se bucure de viață și de muzică.

Citește și: De ce a murit Dan Matei Agathon. Boala cumplită de care suferea fostul ministru

I-a plăcut tot timpul ceea ce a făcut și chiar declara la un moment dat că ar fi putut să se retragă mai devreme, însă iubește muzica. ”Aș fi putut să mă retrag acum 16 ani, dar îmi place pur și simplu ceea ce fac”, a declarat artistul, la un moment dat. A susținut ultimul concert în august 2021, la Radio City Music Hall din New York, alături de Lady Gaga.

Potrivit autorităților, cântărețul a murit din cauze naturale, la vârsta de 96 de ani, în orașul în care locuia și pe care îl iubea atât de mult: New York.

Citește și: Boala rară de care suferă Delia și Smiley. Cum se manifestă, de fapt

De ce a murit Tony Bennett. Boala cumplită de care suferea vedeta jazzului mondial
Tony Bennett a descoperit că suferă de Alzheimer în 2020

A fost chelner înainte de a-și urma visul

La fel ca mulți artiști de renume, Tony Bennett are o poveste de viață impresionantă. Provine dintr-o familie de imigranți italieni, iar numele lui complet a fost Anthony Dominick Benedetto. Când avea doar 10 ani, a rămas orfan de tată, iar familia lui a fost afectată de sărăcie.

Citește și: Sfârșit crunt al lui Bogdan Rădulescu, primul soț al Mihaelei Rădulescu. Prin ce a trecut în ultimul an de viață, boala cumplită de care suferea

În adolescență, a lucrat pe post de chelner, după care s-a înscris la New York’s School of Industrial Art, unde a studiat muzica. În 1944, a fost recrutat în armată și a luptat în Franța și Germania, la finalul celui de-al Doilea Război Mondial.

La început a cântat sub numele de Joe Bari, după care și-a atribuit identitatea cu care a devenit cunoscut în toată lumea. A dat lovitura cu piesa ”Because of You”, iar în 1952 a lansat primul album.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Anunțul cu care Loredana Groza și-a întristat fanii
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *