De ce apar fire de păr în barbă. Principalele cauze

Uneori, pot apărea și fire de păr mai groase și mai închise la culoare.
De ce apar fire de păr în barbă. Principalele cauze

De ce apar fire de păr în barbă și cum puteți scăpa de ele. Firele de păr în barbă este ceva inestetic, motiv pentru care, femeile găsesc soluții pentru ca acestea să fie îndepărtate. Fie că mergeți la salonul de înfrumusețare, fie că o faceți acasă, aceasta nu este o problemă cu o rezolvare complicată. Astfel că, vă prezentăm mai jos câteva trucuri pentru a scăpa rapid de firele albe.

De ce apar fire de păr în barbă și de ce apar

Uneori, pot apărea și fire de păr mai groase și mai închise la culoare. De cele mai multe ori, aceste fire apar din cauza schimbărilor hormonale sau a înaintării în vârstă. Dacă firele de păr groase din barbă sunt închise la culoare, trebuie să luați măsuri. Asta pentru că o cauză ar fi apariția unor probleme de sănătate. Iată mai jos când trebuie să vă îngrijorați și cum puteți scăpa de firele din barbă.

Prezența părului în barbă la femei este absolut normală. Ele au, în general, un păr mai subțire, mai fin și cu o culoare mai deschisă decât cel al bărbaților.

Asta se datorează faptului că femeile dețin în organism o cantitate semnificativ mai mică de hormoni masculini, comparativ cu bărbații.

Există două tipuri de foliculi de păr:

  • Firele de păr terminal- care sunt mai lungi, mai aspre și mai adânc înrădăcinate.
  • Părul vellus – părul fin, ca un puf. Acesta are rolul de a ajuta la reglarea temperaturii corpului.

„Testosteronul transformă părul vellus în păr terminal, prin activarea receptorilor din foliculii de păr. Acest lucru se întâmplă tuturor, atât femeilor, cât și bărbaților, în special în perioada pubertății. Totuși, deoarece bărbații au o cantitatea mai mare de testosteron, aceștia vor avea mai multe fire de păr terminal decât femeile.

Nivelurile hormonale se schimbă de-a lungul vieții, pe măsura înaintării în vârstă, atunci când crești în greutate, în timpul sarcinii sau la menopauză.

Chiar și un dezechilibru hormonal ușor poate determina apariția mai multor fire de păr terminal în locuri în care nu te aștepți, inclusiv în bărbie.

Tipul de păr facial depinde nu doar de dezechilibrele hormonale și de vârstă, ci și de genetică. Studiile au arătat că diversele grupuri rasiale pot avea niveluri diferite de hormoni masculini, și, prin urmare, păr corporal și facial diferit. În general, foliculii de păr sunt unici pentru fiecare persoană și rata de creștere a acestora variază de la un caz la altul”, explică specialiștii în domeniu.

De ce apar fire de păr în barbă. Când să vă îngrijorați

În primul rând, trebuie să știți că este un fenomen norml. Totuși, există situații când prea mult păr terminal în bărbie poate fi un indiciu că suferi de o afecțiune medicală. Astfel că, nu ezitați să luați măsuri și să contactați medicul.

Ce faceți cu firele albe

Consultați un medic pentru a stabili dacă este vorba de o problemă de sănătate. În funcție de rezultatul investigațiilor medicale, există mai multe metode de a scăpa de părul nedorit.

Specialiștii recomandă să mergi la un consult medical dacă observi creșterea bruscă sau:

  • Îngroșarea vocii sau creștere bruscă în greutate;
  • Modificări ale menstruației (menstruație grea, ușoară, oprită);
  • Rărirea părului din cap;
  • Dureri de cap
  • Acnee

În cazul în care medicul descoperă că suferi de o anumită afecțiune, va recomanda un tratament adecvat. Acesta poate include:

Intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea tumorilor sau a chisturilor;

Administrarea medicamentelor pentru ajustarea nivelului de androgeni (de exemplu pilule contraceptive hormonale sau metformină pentru sindromul ovarului polichistic).

Schimbarea dietei și introducerea exercițiilor fizice pentru a echilibra nivelul hormonilor;

9.1 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.