De ce ar trebui să fierbi cartofii în smântână lichidă. Numai așa îi vei prepara de acum încolo

"Un truc simplu este să îi crestați de jur-împrejur la jumătate când sunt încă cruzi"
De ce ar trebui să fierbi cartofii în smântână lichidă. Numai așa îi vei prepara de acum încolo

Atunci când te gândești la cartofi prăjiți sau piure ai crede că reprezintă un fel de mâncare banal. Cureți cartofii, îi tai și în arunci într-o baie de ulei sau în apă. Ei bine, există modalități prin care din banal pot deveni o adevărată delicatesă. Vezi mai jos de ce ar trebui să fierbi cartofii în smântână lichidă. Este o tehnică folosită la cele mai luxoase restaurante.

Cum faci cei mai buni cartofi prăjiți. Trucuri simple pentru o porție de mâncare delicioasă

Cunoscutul chef Hadad a împărtășit din tehnicile mai puțin știute atunci când se prepară cartofii prăjiți. Cea mai bună metodă este ca înainte să pui cartofii la prăjit să îi pui în apă care fierbe timp de trei minute. Apoi scoate-i și lasă-i timp de zece minute în apă foarte rece. Scoate-i pe un prosop de bucătărie pentru ca apa să fie absorbită de acesta. Ulterior pune-i în ulei încins.

Blanșarea cartofilor (n.r. fierberea lor) ajută la scoaterea umidității din cartofi, astfel devenind foarte crocanți și aromați când sunt prăjiți.

„Dacă nu vreți să vă chinuiți cu decojirea cartofilor fierți în coajă, un truc simplu este să îi crestați de jur-împrejur la jumătate când sunt încă cruzi. După ce au fiert și i-ați scurs, lăsați-i un pic să se răcească și apoi prindeți fiecare cartof de ambele capete, trăgând ușor. Coaja se va îndepărta dintr-o bucată pe fiecare parte”, a dezvăluit Chef Hadad, potrivit evz.ro.

Iar pentru a te asigura că nu se lipesc de tigaie în apa în care fierb pentru trei minute pune puțin bicarbonat. Astfel, cartofii vor avea o crustă aurie și nu se vor arde în timpul procesului de prăjire.

De ce ar trebui să fierbi cartofii în smântână lichidă. Secretul dezvăluit de chef Hadad

Pentru a face un piure delicios, fierbe cartofii în coajă, iar după ce s-au fiert taie-i în jumătăți. Folosește apoi o strecurătoare cu ochiuri mari pe care o așezi peste un bol.

„Așezați jumătățile de cartof cu tăietura în jos și presați ușor cu palma. Pulpa va trece prin grătar, iar coaja va rămâne deasupra”, mai spune chef Hadad.

Secretul pentru un piure cremos este fierberea cartofilor în smântână lichidă, puțin unt și ulei de măsline. După ce fierb se scurge lichidul, dar pe care îl veți păstra, apoi se zdrobesc cartofii și se adaugă treptat o parte din smântâna în care au fiert. Faceți asta până când obțineți consistența dorită.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică, apariție surpriză la un eveniment monden
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *