Metoda prin care cartofii prăjiți nu se mai lipesc de tigaie. Ce ingredient banal trebuie să adaugi

Trucul simplu pentru cartofi prăjiți crocanți și delicioși
Metoda prin care cartofii prăjiți nu se mai lipesc de tigaie. Ce ingredient banal trebuie să adaugi

Cartofii sunt folosiți la foarte multe rețete de zi cu zi. Cea mai des întâlnită este cea de cartofi prăjiți. Chiar dacă par foarte ușor de făcut, există anumite trucuri pentru a-i face crocanți la exterior și moi la interior. De asemenea, vei afla de mai jos care este metoda prin care să faci cartofi prăjiți și aceștia să nu se mai lipească de tigaie.

Metoda prin care cartofii prăjiți nu se mai lipesc de tigaie

Recunoaște că și ție ți s-a întâmplat măcar o dată ca în timp ce făceai cartofi prăjiți aceștia să se lipească de tigaie. Ei bine, ca să scapi de această situație nu e nevoie de cursuri de gătit sau tigăi foarte scumpe, ci de o metodă foarte simplă. Poate fi folosită atât pentru cartofi prăjiți, cât și pentru o tocăniță, spre exemplu.

Metoda prin care să faci cartofi prăjiți delicioși: spală bine cartofii și taie-i după preferințe. Înainte de a-i pune în uleiul încins din tigaie, pune cartofii în apă până când aceasta începe să clocotească. În oala respectivă asigură-te că pui și o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu. Astfel, cartofii vor avea o crustă aurie și nu se vor arde în timpul procesului de prăjire.

După ce apa a clocotit, scoate cartofii și aruncă-i în baia de ulei încins, în tigaie. Vei vedea că aceștia nu se lipesc de tigaie și sunt crocanți și delicioși. Puteți adăuga și condimentele preferate atât înainte de gătire, cât și după, scrie dcnews.ro.

Rețetă neobișnuită: cartofi crocanți la cuptor

Ai nevoie de: 700 gr de cartofi, două linguri de unt sărat, o lingură de ulei de măsline, condimente la alegere (rozmarin, piper, pătrunjel sau orice altceva îți place), doi căței de usturoi.

Preîncălzește cuptorul la 200 de grade și spală bine cartofii, apoi pune-i la fiert în coajă, în apă cu sare. Lasă-i să fiarbă aproximativ 20 de minute până când se înmoaie. Scoate-i apoi și zdrobește-i ușor cu o furculiță, iar timp de 10 minute lasă-i să se usuce. Amestecă untul topit cu uleiul de măsline, sarea, usturoiul și condimentele, apoi, după ce ai pus cartofii într-o tavă, unge-i cu amestecul obținut. Lasă-i la cuptor între 40 și 60 de minute până devin aurii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9.2 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *