De ce ar trebui să pui sare pe tocul geamurilor. Trucul nebănuit

Sarea poate fi folosită în moduri nebănuite în gospodărie

Scris de: Daoud Andra

06 Dec. 2022

De ce ar trebui să pui sare pe tocul geamurilor. Trucul nebănuit

Sarea este ingredient universal în gospodărie. Dincolo de faptul că se folosește la toate mâncărurile, sarea are numeroase întrebuințări și poate fi un remediu eficient pentru multe probleme din casă. Ce se întâmplă dacă pui sare pe tocul geamurilor și cum mai poate fi folosită aceasta în locuință.

De ce să pui sare pe tocul geamurilor

Sarea se folosește cel mai des pentru a da gust mâncărurilor. Este ingredientul care nu lipsește din nicio rețetă, fiind utilizată inclusiv atunci când preparăm deserturi. Dincolo de gătit, sarea poate fi un aliat de nădejde în gospodărie, fiind folosită în diferite moduri. De exemplu, puțini știu că sarea este un ingredient eficient împotriva furnicilor și a musculițelor.

Dacă presari sare pe tocul ușilor sau al geamurilor sau chiar pe pervaz, insectele nu vor mai intra în casă. Sarea poate fi adăugată în orice loc unde se adună de obicei insecte mici, chiar și în debara, cămară sau în dulapurile din bucătărie.

Citește și: De ce să pui sare pe buretele cu care speli vasele. Trucul e uimitor, îl vei folosi mereu

Atunci când este pusă la pervazul geamurilor, sarea absoarbe umezeala și împiedică formarea mucegaiului. Acest truc este util mai ales în sezonul rece, când diferențele de temperatură între interior și exterior provoacă umezeală, care poate duce la formarea mucegaiului. Pune sare pe pervazul geamului, iar când observi că s-a umezit, șterge cu o cârpă și adaugă altă sare uscată.

De ce ar trebui sa pui sare pe tocul geamurilor
Sarea ține la distanță insectele și împiedică formarea mucegaiului

Ce poți curăța în casă folosind sare

Sarea poate fi un ingredient eficient atunci când vine vorba despre curățenie. Te poți folosi de sare pentru a reda aspectul impecabil al unor obiecte din baie și bucătărie, cum ar fi chiuveta, bateria sau cuptorul cu microunde. Pune o jumătate de lămâie la microunde și las-o 30 de secunde, pentru a deveni mai zemoasă. Înmoaie apoi lămâia în sare și freacă bine interiorul cuptorului cu microunde.

Citește și: Locul din bucătărie în care trebuie să presari sare pentru a atrage bogăția. Vei avea mereu bani în casă și spor în toate

Grăsimea arsă și uscată se va dizolva rapid și va fi ușor de îndepărtat cu o lavetă umedă sau cu șervețele de hârtie. Pentru că nu folosești detergent, nu este nevoie de clătire, ci doar să ștergi interiorul. Sarea mai poate fi folosită și pentru a reda aspectul argintăriei. Dacă ai tacâmuri sau chiar bijuterii din argint, le poți curăța eficient cu sare.

Pune într-o tavă folie de aluminiu, cu partea mată în sus. Fă un amestec din sare de bucătărie și apă caldă, astfel încât sarea să se dizolve. Toarnă amestecul în tava cu staniol și pune apoi bijuteriile și/sau tacâmurile acolo, astfel încât să fie complet acoperite de apă cu sare. Lasă câteva minute să acționeze. Se va produce o reacție chimică ce va dizolva depunerile negre de pe argintărie, redându-i aspectul nou.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9.2 88 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *