Spălatul vaselor le poate da bătăi de cap multor persoane, mai ales dacă vorbim despre vase cu multă grăsime sau cu mâncare întărită pe ele. Remediile casnice sunt cele mai la îndemână în astfel de situații, iar ingredientele naturale te pot scoate din multe încurcături. De ce ar trebui să pui zeamă de lămâie în detergentul de vase? Doar așa vei spăla vasele de acum încolo!
Grăsimea întărită și mâncarea arsă se pot îndepărta greu de pe vase, iar detergentul obișnuit poate să nu fie destul de eficient. Pentru a spăla vasele mai ușor, poți apela la ingrediente banale pe care să le amesteci cu detergentul lichid, pentru a-i spori eficiența.
Nu este recomandat să alegi un detergent de vase puternic, pe bază de ingrediente chimice agresive, ci mai degrabă să îl combini cu ingrediente active din bucătărie. Unul dintre acestea este zeama de lămâie care, datorită acidului pe care îl conține, este foarte eficientă atunci când vine vorba despre îndepărtarea murdăriei de pe vase.
Multe ingrediente de vase conțin extract de lămâie, însă într-o cantitate infimă. Pentru a-l face mai eficient, toarnă zeama stoarsă de la două lămâi în sticla cu detergent de vase și amestecă bine. Agită bine recipientul, după care aplică o cantitate potrivită de detergent amestecat cu suc de lămâie pe burete și vei vedea cât de eficient este. În cazul vaselor care au un strat de mâncare arsă sau întărită, adaugă și bicarbonat de sodiu, pentru a le curăța mai ușor. În combinație cu zeama de lămâie, acesta dizolvă eficient resturile de mâncare de pe vase.
Nu doar lămâia și bicarbonatul sunt eficiente atunci când vine vorba despre spălatul vaselor. Un ingredient din bucătărie foarte bun pentru îndepărtarea grăsimii de pe vase îl reprezintă cojile de cartofi. Data viitoare când cureți cartofi, păstrează cojile, pentru că poți face un detergent de vase 100% natural din ele.
Puțini știu că în cojile de la cartofi se regăsește un ingredient care funcționează ca degresant natural. Pune cojile într-un borcan și adaugă peste ele apă clocotită. Închide borcanul și agită-l bine, iar după ce lichidul s-a răcit, pune borcanul la frigider. Apa respectivă poate fi folosită pentru a curăța grăsimea de pe vase, acționând ca un ingredient eficient și natural.
Pentru o eficiență sporită, amestecă apa cu zeamă de lămâie și bicarbonat. Ai grijă să folosești amestecul în câteva zile și să nu îl ții prea mult timp la frigider. Fiind un amestec obținut din ingrediente naturale, își pierde proprietățile în 3-5 zile.