De ce boală suferă regina Letizia. Afecțiunea dureroasă cu care se confruntă

Regina Letizia este renumită pentru colecția sa impresionantă de pantofi cu tocuri înalte, așa că a fost o surpriză când suverana spaniolă a fost văzută recent încălață cu o pereche de pantofi cu talpa plată cu șireturi.

Potrivit site-ului spaniol de știri El Mundo, schimbarea de stil a reginei Letizia în ceea ce privește pantofii se datorează a două probleme de sănătate dureroase, ceea ce înseamnă că medicul ei a sfătuit-o să renunțe la pantofii cu toc cui.

De ce boală suferă regina Letizia. Afecțiunea dureroasă cu care se confruntă

Se pare că Letizia suferă de metatarsalgie cronică, care se manifestă print-o durere la nivelul tălpii piciorului sau a ambelor picioare, precum și de neuromul lui Morton la piciorul drept, care implică o îngroșare a țesutului din jurul unuia dintre nervii care duc la degetele de la picioare.

Această afecțiune poate provoca o durere ascuțită, ca de arsură, în vârful piciorului sau amorțeală, senzații cu care sunt familiarizate unele femei care poartă tocuri înalte pentru perioade lungi de timp.

Se spune că ambele afecțiuni sunt cauzate de purtarea continuă a tocurilor înalte. Metatarsalgia cronică poate fi ameliorată prin odihna picioarelor și evitarea activităților precum alergatul. Încălțămintea plată cu talpă moale poate ajuta. De asemenea, un alt remediu presupune aplicarea unei pungi cu gheață pe zona dureroasă.

Neuromul lui Morton poate fi tratat prin purtarea de pantofi cu spațiu pentru degete, plus un suport pentru arcadă pentru a ușura presiunea asupra nervilor.

În cazurile mai severe, nervii pot fi îndepărtați. De asemenea, injecțiile cu steroizi pot ameliora durerea.

Problema de sănătate a reginei Letizia va servi probabil drept avertisment pentru Kate Middleton, prințesa de Wales, care poartă în mod regulat tocuri înalte în aparițiile publice.

De ce boală suferă regina Letizia
De ce boală suferă regina Letizia

Dieta reginei Letizia. Cum se menține tânără și frumoasă chiar și la 50 de ani

Regina Letizia este recunoscută pentru silueta ei de adolescentă și tenul tânăr și luminos chiar dacă recent a împlinit 50 de ani. Pentru a se menține la același număr de kilograme, Letizia urmează un plan alimentar bine stabilit și nu se abate de la anumite reguli atunci când vine vorba despre mâncare.

Potrivit presei spaniole, regina Letizia urmează dieta Perricone, un plan alimentar care se bucură de foarte multă popularitate mai ales în rândul celebrităților.

Regimul a fost creat de medicul Nicholas Perricone, iar dieta propriu-zisă durează 28 de zile. După această perioadă, cei care o țin pot aplica aceleași principii alimentare, pentru a se menține la greutatea dorită.

Potrivit principiilor acestui regim, alimentația trebuie să fie bogată în nutrienți, iar fiecare masă să conțină proteine. Peștele, ouăle, iaurtul și legumele nu trebuie  să lipsească din alimentația de zi cui zi.

Medicul care a creat această dietă susține că te ajută nu doar să slăbești și să ai o siluetă de invidiat, ci și să scapi de inflamațiile din corp. În plus, îmbunătățește aspectul pielii și previne îmbătrânirea celulelor.

Citește și: „3 secrete de frumusețe ale Reginei Letizia pentru a arăta la 40 ca la 20”

10 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.