De ce Dana Rogoz nu și-a dorit ca soțul ei să fie prezent pe platou la primul scurtmetraj regizat de ea: ”Amândoi am fost de acord” VIDEO EXCLUSIV

Primul film regizat de Dana Rogoz a fost foarte bine primit

Dana Rogoz nu mai are nimic de demonstrat din punct de vedere profesional, însă actrița nu este de aceeași părere. A simțit nevoie să arate publicului ei și o altă latură a ei, cea de scenarist și regizor. Culmea este că i-a fost oarecum teamă să debuteze și în această zonă, însă a avut susținere din partea tuturor cunoscuților. Dana Rogoz a mărturisit în exclusivitate pentru EGO.ro că soțul ei, Radu Dragomir, a fost cea care a impulsionat-o cel mai mult debuteze ca regizor.

Dana Rogoz și-a făcut debutul regizoral

Nu are de gând să-i facă concurență soțului ei, Radu Dragomir fiind unul dintre cei mai apreciați regizori din România, însă avea nevoie de un impuls pentru a ieși din zona ei de confort și de a arăta publicului și o altă latură a ei. Dana Rogoz nu doar că a scris scenariul și a regizat scurtmetrajul ”La distanță”, dar s-a ocupat de casting și de repetițiile cu actorii.

Citește și: Incredibil ce notă a luat Dana Rogoz la BAC. Vedeta Pro TV și-a uimit fanii

”Tocmai m-am întors de la ”Anonimul”. A avut premiera națională. A fost foarte bine primit. M-am bucurat enorm. A fost o încercare și nici nu știu cum să zic. În primul rând inițial nici nu m-am văzut în postura de regizor. Am scris doar scenariul, apoi, pas cu pas, am luat lucrurile și am zis că trebuie să fac asta. Nu am avut o țintă legată de festivaluri, dar sigur că sper să nu rămână pe un link doar pentru prieteni. Lucrurile chiar se întâmplă. Am primit vești și de la festivaluri internaționale. Nu pot încă să anunț, dar urmează să se întâmple și asta”, ne-a povestit actrița despre primul ei proiect de genul, completând că nici în momentul de față, după valul de reacții, nu-i vine să creadă ce trăiește.

”Nici mie nu îmi vine să cred ce se întâmplă, mai ales că vin confirmări de la oameni care nu mă cunosc, care nu au habar de istoricul meu. Văd pur și simplu un scurtmetraj și zic că le place, îl văd”.

”Am filmat vara trecută, dar scenariul l-am scris cu un an înainte”

Nu i-a fost deloc greu să treacă de la meseria de actriță, la cea de regizor, iar asta pentru că a avut norocul să lucreze cu o echipă cu care mai lucrase și în alte proiecte.

”M-am înconjurat de o echipă care avea o foarte mare încredere în mine și asta m-a ajutat. Adică absolut toți de pe platou au zis că am experiență și pot să fac chestia asta, că este foarte importantă experiența mea de actriță. Mi-a plăcut foarte mult să lucrez cu actorii. Fetele din rolurile principale, cu Andreea Vasile și cu Mădălina Craiu am avut și repetiții, ne-am întâlnit, am discutat foarte mult. Și pe set lucrurile se întâmpla așa, este o întâlnire, fiecare vine cu aportul lui și nu eram autoritatea supremă care vine acolo și dă niște directive.

Nici nu a fost nevoie pentru că, repet, cred că îți vine să faci chestia asta când simți nevoia de a te impune, ori eu nu am simțit asta pentru că oamenii chiar aveau suficientă încredere cât să-și dorească să construim lucruri împreună”, a mai povestit Dana Rogoz pentru EGO.ro, completând că nu a avut nevoie de un casting pentru scurtmetrajul ei, ci a știut imediat ce actori se potrivesc personajelor pe care ea le-a conturat.

Citește și: Dana Rogoz, ravisantă la Cannes. Cum și-a făcut apariția pe covorul roșu, a atras toate privirile FOTO

”Nu a fost un casting propriu zis, am venit la ele cu această propunere, cunoscându-le foarte bine și știind cum s-ar potrivi fiecare. Mai joacă Mirela Nicolau, Toma Cuzin și Gabriel Spahiu. Dar n-a fost un casting, nu am dat probe, dar am mers direct către ei cu acest scenariu și mi-a plăcut”.

Mai greu i-a fost însă să pună pe foaie scenariul și să aibă curajul să arate ideea publicului.

”De filmat am filmat vara trecută, dar scenariul l-am scris cu un an înainte. Ideea cred că vreo șase luni am lăsat-o în mintea mea să crească așa, să văd dacă nu este doar o idee așa ușurică și să mă plictisesc de ea după două săptămâni. Și pentru că se încăpățâna să rămână am zis că este cazul să o scriu. Din momentul ăla a mai trecut un an până la filmări”, a mai povestit actrița.

”Amândoi am fost de acord ca el să nu fie pe platou”

Poate că nu ar fi ajuns în acest punct al carierei sale dacă omul care era cel mai în măsură să îi dea un astfel de imbold, soțul ei, nu ar fi crezut 100% în capacitățile ei.

”Radu a fost cel care m-a încurajat în primul rând să fac asta. Cel mai mult. În sensul în care eu scrisesm scenariul că poate l-ar regiza el și el mi-a zis că este scenariul meu, este viziunea mea, el dacă îl ia la el o să arate altfel și să duc până la capăt povestea asta cum mi-am imaginat-o. Apoi pe platou amândoi am fost de acord ca el să nu fie, deși era producător și se ocupa de foarte multe chestii organizatorice, dar strict în lucrul cu actorii să nu fie prezent.

Citește și: Cu ce vine Dana Rogoz să își ia fiul de la școala privată. Părinții se uită lung la ea. „Radu conduce. Eu doar puțin așa” VIDEO EXCLUSIV VIDEO

Mai ales că parte din echipa tehnică era cea de la ”MO” și cumva având deja o relație se putea întâmpla să mai fie încă un reper pe set și asta ar fi complicat cumva lucrurile”, a mai povestit Dana Rogoz pentru EGO.ro, mulțumindu-i tatăl copiilor săi că a avut această încredere în ea.

”Voiam să merg cu capul înainte. Și el avea sufiecientă încredere în mine încât să zică să mă duc pe ce simt eu. A contat mult, mult, încrederea lui chiar și de la distanță cumva”.

Video: Mihai Robu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Povestea de succes a unei ucrainence! A ajuns în fruntea unei importante companii, după mult...
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată...
E cutremur! Despărțire șoc în showbiz. Și-au spus adio după un an de la nuntă:...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea,...
S-a aflat! Ce au făcut Andrei și ispita Diandra la Insula Iubirii! Soacra lui tună...
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de...
Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au...
Horoscop Weekend 26-28 Iulie 2024. Previziuni Astrale Luminoase pentru Fiecare Zodie
Horoscop 27 Iulie 2024. Pentru Tauri, pe planul profesional toate se așază frumos și dobândesc...
Fiecare cifră din anul tău de naștere este o cheie spre descifrarea misterelor karmei și...
Motivul pentru care fiica Oanei Roman a fost dată afară dintr-un hotel de pe litoralul...
Kira Hagi, mesaj emoționant pentru fratele ei, Ianis, și soția sa, Elena. Ce le-a transmis...
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
Câți bani vor primi în plus românii cu pensii mici după marea recalculare. Anunțul făcut...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *