De ce e bine să ai arici în curte. Puțini știu ce mare problemă rezolvă, de fapt

Beneficiile unui arici în grădină
De ce e bine să ai arici în curte. Puțini știu ce mare problemă rezolvă, de fapt

Aricii sunt animăluțe mici și simpatice, dar și foarte practice. Puțini știu că sunt capabili de adevărate minuni în grădină, iar gospodarii încearcă tot felul de metode pentru a-i ademeni în curtea lor. Pentru asta, chiar le favorizează un trai cât mai apropiat de cel natural. Află din articolul următor de ce este chiar indicat să ai un arici în grădina ta!

De ce să ai și tu un arici în grădină

Deși foarte utili pentru culturile agricole, prezența aricilor a devenit tot mai scăzută. Mulți fermieri încearcă să le creeze acestor mici mamifere condiții optime de trai, cât mai apropiate de cele din care provin, pentru a-și face casă în grădinile și curțile lor și pentru a se înmulți. Motivul pentru care aricii ar trebui păstrați cât mai mult timp în curți este că aceștia se hrănesc cu insectele dăunătoare culturilor, dar și cu melci sau rozătoare.

Ca să atragi un arici în curtea sau grădina ta ai nevoie de multă răbdare. Aceste mici mamifere nu sunt atrase de spațiile mici, înghesuite, cu multă umezeală și situate între blocuri sau în zone foarte aglomerate. Aricii pot trăi doar în medii asemănătoare celor naturale, astfel că, dacă ai în apropiere un spațiu verde, s-ar putea să ai noroc să atragi un arici.

Gardul grădinii tale trebuie adaptat pentru arici. Nu trebuie să fie nici îngrădit complet, dar nici cu zone în care micul mamifer s-ar putea răni. Ideal ar fi să existe o zonă deschisă, pe unde ariciul să poată intra și ieși. De asemenea, nu folosi substanțe de protecție a plantelor dacă ai un arici prin apropiere, pentru că sunt foarte dăunătoare acestora. Același lucru este valabil și pentru câini și pisici.

Cum să atragi un arici în curtea ta

Dacă vrei să atragi aricii în curtea ta, ai grijă să plantezi câțiva copaci înalți, chiar și o pajiște medie cu flori. Nu contează ce arbuști alegi să plantezi, căci aricii vor iubi oricum colțul de verdeață din curtea ta, dedicat mai mult lor. Micile mamifere se simt bine în desișuri și evită spațiile deschise. Ai grijă, pentru că ariciul evită pădurile uscate de pin și locurile excesiv de umede sau mlăștinoase.

Ariciul caută hrană în așternutul de frunze căzute din copaci, din care construiește și un cuib. Dacă dorești să ții ariciul cât mai mult timp în grădină, lasă-i un colț unde nu se face lucrează și pe unde nu prea circuli. Poți pune și un rezervor cu apă, deoarece acestor animale le place să înoate.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9.5 18 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *