De ce e bine să pui folie de aluminiu pe masa de călcat. Trucul e genial, îl vei folosi mereu

De ce e bine să pui folie de aluminiu pe masa de călcat. Trucul e genial, îl vei folosi mereu

De ce e bine să pui folie de aluminiu pe masa de călcat. Călcatul rufelor nu este întotdeauna o activitate plăcută. Mai ales dacă în mormanul de haine pe care trebuie să le calci există și piese vestimentare sau lenjerii care cu greu pot fi netezite.

Însă există un truc extrem de folositor, pe care gospodinele cu siguranță îl vor aprecia. Acesta presupune utilizarea unei folii de aluminiu pe masa de călcat. Cum se procedează mai exact, vei descoperi în rândurile de mai jos.

De ce e bine să pui folie de aluminiu pe masa de călcat

Cu toții ne dorim să avem haine impecabile și călcate într-un timp cât mai scurt. Însă de cele mai multe ori întregul proces durează destul de mult timp, pe care îl pierdem în special cu rufe care necesită o atenție mai mare. Unele piese vestimentare par că se încăpățânează pur și simplu să se netezească, chiar dacă insistăm de multe ori asupra cutelor.

Există însă o metodă prin care vei scăpa de bătăile de cap. Aplicând acest truc, vei putea netezi rufele mult mai ușor.

Este vorba de folosirea foliei de aluminiu pe masa de călcat. Folia de aluminiu are proprietatea de a difuza căldura, așa că îți va fi de mare ajutor.

Tot ce trebuie să faci este să acoperi întreaga suprafață a mesei de călcat cu folie de aluminiu sub husa de pânză. Partea strălucitoare trebuie să fie în sus pentru mai multă eficiență. În acest fel, căldura emanată de fierul de călcat va face ca hainele să fie netezite uniform.

Este indicat să nu atingi direct materialul, ci să treci cu fierul de călcat pe deasupra acestuia la câțiva centimetri. Alege puterea 7 a aparatului tău la 10 cm de material. Vei observa cum puterea combinată a aburului și căldura foliei va netezi materialul.

De ce să pui folie de aluminiu în spatele caloriferului

Folia de aluminiu poate fi folosită în mai multe scopuri în gospodărie. Spre exemplu, știai că aceastea poate împiedica pierderea de căldură din locuință?

Metoda constă în aplicarea foliei de aluminiu pe perete, în spatele caloriferului. Trucul nu este deloc complicat, însă poate părea greoi de realizat din cauza poziției incomode de pus folia. Dar rezultatul merită. Nu este deloc inestetic, iar în cazul caloriferelor moderene nici nu se observă.

Efectul va fi aproape imediat: căldura emanată de calorifer va fi redirecționată înapoi către cameră în loc să se oprească într-un perete exterior rece și neizolat corespunzător.

Citește și: „De ce să pui folie de aluminiu în mașina de spălat. Trucul e uimitor

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
8.8 18 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *