De ce e bine să pui o monedă sub bradul de Crăciun. Obiceiul de bun augur, nu mulți știu de el

De ce e bine să pui o monedă sub bradul de Crăciun. Obiceiul de bun augur, nu mulți știu de el

De ce e bine să pui o monedă sub bradul de Crăciun. Există o mulțime de tradiții legate de sărbătoarea Nașterii Domnului. Unele dintre ele s-au păstrat în timp, iar altele au fost modificate sau reinterpretate.

Obiceiul legat de bănuțul de sub bradul de Crăciun este cu adevărat special, însă nu mulți știu de el. Iată motivul pentru care este bine să pui o monedă sub brad.

De ce e bine să pui o monedă sub bradul de Crăciun

Una dintre tradițiile pe care creștinii o respectă de sărbătoarea Nașterii Domnului este aceea a împodobitului bradului. Unii preferă să decoreze pomul mai devreme, în timp ce majoritatea aleg să o facă, potrivit tradiției, în Ajunul Crăciunului, în așteptarea lui Moș Crăciun, care vine cu tolba plină de daruri pentru copiii cuminți.

Pe vremuri, bradul era împodobit cu dulciuri, fructe, nuci sau covrogi. Acum însă, decorarea pomului se face conform tendințelor, cu globuri de diverse culori, beteală și lumininețe cât mai multe.

În schimb, tradiția monedei puse în bradul de Crăciun se pătrează de sute de ani.

Se spune că cei care o respectă vor avea parte de noroc și belșug în anul ce urmează.

Potrivit tradiției, moneda trebuie înfășurată într-o hârtie și legată cu ață roșie. Aceasta trebuie pusă sub brad pentru a atrage norocul și bogăția asupra casei și a celor care locuiesc în ea.

Dacă unii români practică tradiția monedei, alții pun inclusiv bancnote în brad, dar și o pușculiță, sub pomul de Crăciun.

Ce reprezintă steaua din vârful bradului

O altă tradiție legată de împodobitul bradului este ca la final, după ce au fost puse atent luminițele, globurile și betala, ultima să fie pusă steaua în vârful pomului. În cazul în care în familie există un copil, el este cel care va pune steaua în vârf.

Rolul ei este acela de a aminti de steaua care i-a călăuzit pe cei trei magi de la Răsărit până la Betleem, locul unde Feciaora Maria L-a născut pe Iisus.

Potrivit tradiției, bradul se împodopește și cu clopoței. Aceste obiecte simbolizează optimismul și bucuria, iar cei care aleg să pună clopoței sub brad vor atrage energiile pozitive.

De ce se împodobește bradul de Crăciun și nu alt pom

Bradul nu a fost ales întâmplător pentru a fi împodobit la sărbătoarea Nașterii Domnului. Fiind un conifer, acesta își păstrează frunzele verzi și frumusețea pe parcursul întregului an și este considerat pomul vieții, deoarece îl simbolizează pe Iisus Hristos, Cel care a biruit moartea.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8.8 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *