Unde găsești cei mai ieftini brazi de Crăciun 2022. Prețurile sunt mult mai mici decât în magazine

Unde găsești cei mai ieftini brazi de Crăciun 2022. Prețurile sunt mult mai mici decât în magazine

Unde găsești cei mai ieftini brazi de Crăciun 2022. Bradul este unul dintre simbolurile Sărbătorilor de iarnă. Aproape că nu există casă în care de Crăciun și Revelion să nu lumineze beculețele atent așezate în pom. Tradiția spune că bradul se împodobește în ajunul Crăciunului, dar pentru a economisi timp înainte de sărbătoarea Nașterii Domnului, mulți preferă să îl împodobească mai devreme. Dacă ești adeptul bradului natural, trebuie să știi că anul acesta prețurile vor suferi ceva modificări. Iată cât costă pomii de Crăciun în piețe și unde îi găsești pe cei mai ieftini.

Unde găsești cei mai ieftini brazi de Crăciun 2022

Împodobirea bradului de Crăciun este un moment special pentru întreaga familie. De la mic la mare, membrii acesteia se întrec în a-l decora cât mai frumos, iar acest lucru nu este deloc ușor. Ghirlandele, globurile, beteala și luminițele trebuie așezate cu grijă și răbdare respectând anumite proporții pentru ca la final bradul să fie cu adevărat strălucitor și magic, gata să primească sub cetina sa mult-așteptatele cadouri de la Moș Crăciun.

Să nu uităm însă de steluța din vârf. Ea trebuie pusă ultima, astfel încât bradul să o poarte mândru, așa cum regele își poartă coroana de aur.

Ca în fiecare an, românii se pregătesc pentru acest moment magic al împodobirii bradului așa cum se cuvine. De obicei, bărbații sunt cei care ocupă cu achiziționarea bradului. Ei merg în centrele speciale de comercializare a brazilor, precum piețele sau unele supermarketuri, pentru a alege cel mai frumos exemplar.

Prețul contează și el, iar specialiștii spun că anul acesta se așteaptă a românii să scoată mai mulți bani din buzunar pentru bradul de Crăciun. Cea mai bună variantă pentru portofelul tău este să mergi să îl achiziționezi direct din pepinieră.

Cât costă brazii de Crăciun

Romsliva, spre exemplu, anunță că vinde brazii cu prețuri începând de la 15 lei. Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a precizat, de asemenea, că în acest an vor scoate la vânzare aproximativ 31.000 de brazi în unitățile teritoriale, cu peste 3.000 de pomi mai puțin față de anul trecut.

„Romsilva oferă spre vânzare pentru sezonul Sărbătorilor de iarnă din acest an aproape 31.000 de pomi de Crăciun, iar preţurile sunt aceleaşi ca şi în anii trecuţi. Acestea pleacă de la 15 lei, inclusiv TVA, la specia molid, cu dimensiunea de 0,7 şi un metru.

Cei care ajung la înălţimea de 3 metri sunt la 25 de lei, în timp ce pentru specia brad preţul este între 25 şi 35 de lei. Preţurile acestea sunt valabile aici, la locul de recoltare, iar dacă sunt transportaţi în pieţe sau în alte locaţii se adaugă costurile de transport, manipulare şi depozitare.

Posibilităţile de recoltare din acest an au fost cam aceleaşi ca şi în anii precedenţi. Anul trecut am avut posibilitatea să recoltăm 34.000 de pomi de Crăciun şi am vândut efectiv în jur de 30.000 de brazi”, a precizat reprezentantul Romsilva, conform Adevărul.ro.

Dacă vrei să afli cum poți alege cel mai bun pom de Crăciun, ține cont de sfaturile prezentate în acest articol: „Motivul pentru care ar trebui să miroși întotdeauna bradul de Crăciun înainte de a-l cumpăra. Sfatul prețios oferit de specialiști de la Romsilva

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Anca Dumitra este însărcinată
1 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *