Motivul pentru care ar trebui să miroși întotdeauna bradul de Crăciun înainte de a-l cumpăra. Sfatul prețios oferit de specialiști de la Romsilva

De ce aspecte ar trebui să ținem cont atunci când alegem bradul de Craciun
Motivul pentru care ar trebui să miroși întotdeauna bradul de Crăciun înainte de a-l cumpăra. Sfatul prețios oferit de specialiști de la Romsilva

Motivul pentru care ar trebui să miroși întotdeauna bradul de Crăciun înainte de a-l cumpăra. Sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar românii se află pe ultima sută de metri cu pregătirile. Acest lucru se vede și din traficul din Capitală. Bucureștenii aleargă pentru a face cumpărăturile necesare, de la cele de mâncare și până la cadouri și brazi. Înainte însă de a merge să cumperi bradul de Crăciun ar fi bine să ții cont de anumite sfaturi ale specialiștilor. Iată de ce este bine să miroși pomul înainte de a-l cumpăra.

Motivul pentru care ar trebui să miroși întotdeauna bradul de Crăciun înainte de a-l cumpăra

Cu toții suntem de acord că Sărbătorile de iarnă fără brad nu au același farmec. Indiferent de preferințe, dacă alegem un brad natural sau unul artificial, momentul împodobirii și cadourile de sub el găsite în dimineața de Crăciun sunt cele mai frumoase amintiri.

Dacă nu eși hotărât încă ce fel de brad să alegi pentru aceste sărbători, îți recomandăm să parcurgi articolul „Brad natural sau artificial? Avantajele și dezavantajele pe care să le iei în calcul, înainte să faci alegerea”, pentru a putea lua mai ușor o decizie.

În ceea ce privește bradul natural, cu toții ne dorim ca pomul de Crăciun să reziste pe întreaga durată a Sărbătorilor. De aceea, înainte de a merge în centrele speciale pentru a-l cumpăra, este important să ținem cont de câtva aspecte care țin de prospețimea acestuia.

Specialiștii ne recomandă să pipăim acele bradului, dar și să le mirosim. Așa ne vom da seama dacă bradul va rezista în casă, la căldură, pe perioada Sărbătorilor.

„Trebuie să pipăiţi cu degetele acele, iar dacă e tăiat demult, ele cad imediat. Acesta este principalul element, dar mai trebuie şi să mirosiţi acele. Dacă sunt proaspete ele emană acel ulei volatil care este esenţa plăcerii de a avea un brad”, a decalrat Florian Băncilă, inginer silvic în cadrul Ocolului Silvic Brăneşti, potrivit Adevărul.ro.

Romsilva scoate la vânzare peste 30.000 de brazi. Ce prețuri au pomii

Anul acesta, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva scoate la vânzare aproape 31.000 de brazi în unitățile teritoriale. Potrivit reprezentanților Romsilva, pomii au prețuri începând de la 15 lei pentru specia molid și până la 35 de lei pentru cei din specia brad. Bineînțeles, prețul variază și în funcție de dimensiuni.

Prețurile sunt însă valabile în locurile de recoltare. Dacă vei cumpăra bradul din piață, se adugă costurile suplimentare cu transmport, depozitare și manipulare.

„Romsilva oferă spre vânzare pentru sezonul Sărbătorilor de iarnă din acest an aproape 31.000 de pomi de Crăciun, iar preţurile sunt aceleaşi ca şi în anii trecuţi. Acestea pleacă de la 15 lei, inclusiv TVA, la specia molid, cu dimensiunea de 0,7 şi un metru, iar cei care ajung la înălţimea de 3 metri sunt la 25 de lei, în timp ce pentru specia brad preţul este între 25 şi 35 de lei. Preţurile acestea sunt valabile aici, la locul de recoltare, iar dacă sunt transportaţi în pieţe sau în alte locaţii se adaugă costurile de transport, manipulare şi depozitare.”

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7.9 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *