De ce este bine să pui sare în apa de la botez. Tradiții mai puțin știute

Sarea are multiple întrebuințări, pe lângă cele din bucătărie
De ce este bine să pui sare în apa de la botez. Tradiții mai puțin știute

Pare un aliment banal când o vezi în bucătărie, însă are multe “puteri”, potrivit tradiției. Sarea de bucătărie nu se folosește doar pentru a schimba gustul hranei, ci este considerate de mii de ani și o soluție miraculoasă. A devenit o tradiție să folosești sare în multe situații.

De ce se pune sare în apa de la botez

În Biblie se spune că sarea are rolul de a-i proteja pe credincioși. În creștinism, la botezul copilului se presară puțină sare în apa de botez pentru ca cel mic să fie sănătos și protejat. Potrivit tradiției, în casa în care este un nou născut sarea nu trebuie să stea niciodată pe fereastră. Din această cauză îngerul nu mai poate veni la cel mic, drumul fiindu-i sărat.

De ce să arunci sare peste umăr

O altă tradiție este aceea de a arunca sare peste umăr atunci când ai ghinion sau când treci printr-o perioadă mai dificilă. Se spune că făcând acest lucru, Satana este alungat, deoarece el este lângă umărul tău să îndrume să faci lucruri rele. Aruncând sare peste umăr îl orbești sau îl lași neajutorat, scrie stiridinlume.ro.

Tradiție sare aruncată în foc

Potrivit tradițiilor românești, atunci când trosnește focul în sobă sau lumânările aprinse pe masă înseamnă că cineva te vorbește de rău. Atunci se ia un praf de sare și se aruncă ori în sobă, ori peste lumânarea aprinsă. În acest fel ar fi închise gurile bârfitorilor.

De ce se presară sare la pragurile ușilor

Atunci când pui sare la praguri, mai ales în zilele de mare sărbătoare, aerul din casa ta va fi purificat și va ține departe energiile negative. Poate că nu va reuși să țină departe problemele de sănătate sau alt tip de situații neprevăzute, însă cu siguranță va ține la distanță furnicile.

Există obiceiuri cu sare și în credința catolică. Atunci când urmează să se ridice o nouă biserică sau un monument creștin se presară pe locul respectiv sare. Acest obicei ar ajuta la alungarea spiritelor rele.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9.1 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *