De ce femeile musulmane umblă acoperite. Diferenţa între burka, hijab și alte văluri

Află diferența între burka, hijab și alte văluri care acoperă fața femeilor musulmane!

Scris de: Dana Cazacu

18 Feb. 2022

De ce femeile musulmane umblă acoperite. Diferenţa între burka, hijab și alte văluri

Mulți se întreabă de ce femeile musulmane umblă acoperite cu diverse articole vestimentare, printre care hijab, niqab, burka și chador. Utilizarea acestor piese este diferită și au și simboluri diverse. Nu toți oamenii sunt de acord cu aceste eșarfe. Există și țări, precum Danemarca și Franța, care interzic purtarea articolelor de îmbrăcăminte care acoperă fața în public. Iată de ce femeile musulmane umblă acoperite și care este diferența între burka, hijab și alte văluri.

De ce femeile musulmane umblă acoperite – diferența dintre burka, hijab și alte văluri

Pentru a-și acoperi capul și părul, unele femei poartă un batic. Altele își acoperă și fața cu aceste articole vestimentare. Există mai multe tipuri diferite de eșarfe purtate de femeile musulmane din întreaga lume. Printre acestea se numără: Hijab, niqab sau burka. Vălurile pentru cap sunt considerate un semn de modestie de către persoanele care le poartă și un simbol al credinței religioase. Iată care este diferența dintre diferitele tipuri de văluri cum ar fi burka sau hijab:

Diferența dintre burka și hijab purtate de femeile musulmane

Cuvântul hijab descrie actul femeilor musulmane de a se acoperi în general, dar este foarte des folosit pentru a descrie eșarfele purtate de femeile musulmane. Hijab-urile sunt niște eșarfe care pot avea culori diverse și foarte multe stiluri. În Occident, tipul de văl folosit cel mai des este cel care lasă toată fața descoperită, dar care acoperă capul și gâtul.

De ce femeile musulmane umblă acoperite – Tipuri de văluri

Un alt văl pentru față este reprezentat de niqab. Acest tip de articol vestimentar purtat de către femeile musulmane lasă liberă zona din jurul ochilor. Această eșarfă poate fi purtată cu un văl separat pentru ochi. De asemenea, poate fi purtat și însoțit de o eșarfă pentru cap. Femeile musulmane mai poartă și al-amira. Acesta este alcătuit din două piese: o șapcă strânsă din bumbac sau poliester și o eșarfă tubulară.

Femeile musulmane și tipurile de văluri pe care le poartă

O eșarfă lungă, de formă dreptunghiulară, care este întâlnită în regiunea Golfului este reprezentată de shayla. Aceasta este înfășurată în jurul capului și prinsă sau fixată la umeri. Mai sunt și eșarfe care atârnă până în zona taliei. Acest tip de eșarfă se numește khimar. Este lung și seamănă cu o pelerină. Lasă fața liberă, dar acoperă complet părul, gâtul și umerii.

Vălurile cu care își acoperă fața femeile musulmane

Femeile iraniene poartă în afara casei chadorul. Această mantie acoperă tot corpul. De cele mai multe ori acesta este însoțit de un văl mic pe dedesubt. Dintre toate vălurile islamice, cel mai ascuns este burka. Acesta este format dintr-o singură bucată. Burka acoperă și fața și corpul. De cele mai multe ori acesta lasă doar o plasă de plasă, prin care se poate vedea, situată la nivelul ochilor. Este considerat a fi cel mai restrictiv articol vestimentar pentru femei. Este tradițional în Afganistan și în alte țări din Asia de Sud.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop săptămâna 27 martie - 2 aprilie 2023
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *