De ce înşală femeile, de fapt. Studiul care scoate la iveală un motiv cu adevărat surprinzător

Cele mai recente studii au dezvăluit care este adevăratul motiv al infidelității femeilor.
De ce înşală femeile, de fapt. Studiul care scoate la iveală un motiv cu adevărat surprinzător

De ce înşală femeile, de fapt, conform celor mai recente studii. Spre deosebire de generațiile anterioare, în prezent, femeile și bărbații sunt dispuși să înșele aproximativ în egală măsură. Însă motivele femeilor pot fi diferite de cele ale bărbaților. Experții spun că printre principalele motive pentru care femeile înșală sunt: lipsa atenției partenerului principal, dar și factorii situaționali.

De ce înşală femeile, de fapt

Contrar aparențelor, sexul nu este principalul element care le determină pe femei să aibă un alt iubit. Un studiu recent a dezvăluit care este adevăratul motiv al infidelității, iar concluzia este foarte interesantă.

De ce înşală femeile, de fapt

Când vorbim de infidelitate feminină, nu putem generaliza. Fiecare femeie are propriile motive pentru care decide că își dorește o relație extraconjugală și nu este nimeni în măsură să judece, desigur. Dar este adevărat că avem tendința de a justifica acest gest prin dorința și atracția sexuală. Ei bine, deși influențează și aceste aspecte, în realitate sexul nu este adevăratul motiv, ci unul mai sentimental. Studiile arată că lipsa afecțiunii în cuplu este cea care le face pe multe femei sa fie infidele.

Acest lucru se reflectă în cel mai recent studiu realizat de Gleeden, o platformă dedicată întâlnirilor extraconjugale din Europa. Femeile chestionate (peste 11.000 de utilizatoare ale aplicației!) sunt de acord că lipsa complimentelor afectează direct relația. Iar acest lucru are sens într-un fel. 84% dintre persoanele participante la studiu au recunoscut că partenerii lor nu le oferă afecțiunea necesară. Lipsa cuvintelor afectuoase sau a gesturilor de afecțiune este frustrantă pentru majoritatea dintre femei. Atunci apar tensiunile care pot duce la dorința de a căuta în afara relației ceea ce lipsește: atenția, în principal.

Ce spun concluziile studiului

La concluziile studiului Gleeden se adaugă și cele ale unor alte observații din partea Journal of Sex & Marital Therapy. Acestea pun accent pe lipsa complimentelor, mai ales la nivel fizic. Simplul gest de a lăuda calitățile partenerei poate avea mari beneficii asupra relației de cuplu.

S-a demonstrat că femeile care primesc frecvent complimente se simt mult mai mulțumite în plan sexual. Motivul? Stima lor de sine crește, se simt dorite și asta îmbunătățește calitatea sexului. Acest lucru înseamnă mai multă emoție, mai multă lubrifiere și, în consecință, mai multe orgasme.

Dar ce se întâmplă când pasiunea începe să dispară? La fel și dorința? 76% dintre femei au început să fie infidele pentru a se reconecta cu feminitatea lor și cu capacitatea lor de a seduce. De aceea, folosesc platforme precum Gleeden, unde pot construi rapid și în siguranță relații cu alți bărbați. „Acesta este un mare impuls pentru stima lor de sine, care are adesea repercusiuni pozitive asupra relațiilor și vieții lor intime.” A explicat Silvia Rubies, director de comunicare pentru platforma din Spania.

Află și ce este infidelitatea financiară. Tot mai multe cupluri se confruntă cu această problemă

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
8.1 14 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *