De ce înșală oamenii în relații, de fapt: „Ceva necesită reparație”. Există viață de cuplu după infidelitate? VIDEO EXCLUSIV

Psihoterapeut de cuplu: „Nu e despre cine e vinovat, e despre faptul că ceva nu funcționează”
De ce înșală oamenii în relații, de fapt: Ceva necesită reparație. Există viață de cuplu după infidelitate? VIDEO EXCLUSIV

Invitată în cadrul ediției cu numărul 52 a emisiunii Ego Life, psihoterapeutul Oana Nicolau a vorbit despre unul dintre cele mai fierbinți subiecte din perspectiva cuplurilor: infidelitatea.

Este infidelitatea specifică unei anumite tipologii de oameni, sau cei care ajung să înșele o fac ca urmare a unui cumul de factori care declanșează această dorință? Pot trece cuplurile peste un astfel de episod? Dacă da, cum este posibil? Răspunsurile la aceste întrebări le aflați de la specialsit, în rândurile de mai jos.

De ce înșală oamenii în relații, de fapt: „Ceva necesită reparație”

Psihoterapeutul de cuplu și familie Oana Nicolau spune că deși există persoane care înșală pentru că așa le este firea, în general, oamenii ajung la infidelitate din cauza unor probleme sau situații nefgavorabile din  relația lor.

Specialistul este de părere că cel care ajunge să înșele are parte de anumite lipsuri în relația de cuplu și acest lucru îl face să caute ceea ce îi lipsește în brațele altei persoane.

„Infidelitatea este un simptom al relației. Dacă unul a plecat în afara relației, înseamnă că ceva necesită reparație. El nu a plecat că așa e soiul (sunt și excepții, desigur), a plecat pentru că nu mai are nimic de găsit aici și se duce în altă parte să caute. Nu e despre cine e vinovat, e despre faptul că ceva nu funcționează acolo. Și cel care a plecat ridică, cumva, stegulețul.”, a afirmat Oana Nicolau în emisiunea Ego Life.

Psihoterapeutul este ferm convinsă că un cuplu care a trecut printr-un episod de infidelitate își poate recăpăta fericirea de altădată, cu condiția ca ambii parteneri să își dorească acest lucru. Totuși, este nevoie de îndrumarea unui specialist, pentru a-i ajuta să descopere care sunt lucrurile care nu funcționau în relația lor.

„Eu am lucrat cu cupluri care au devenit nu fericite, ci extraordinar de împlinite cu relația nouă pe care și-au construit-o după episodul de infidelitate. Cu aceeași persoană. Pentru că au înțeles că erau lucruri în relație pe care le duceau după ei și care îi făceau pe amândoi să fie nefericiți, până când unul a avut curajul să iasă din relație, să ridice stegulețul, celălalt să vadă și să fie dispuși amândoi să repare pentru a reuși să fie cu adevărat fericiți după aceea.”, a mai afirmat aceasta.

Ego Life, ediția a 52-a
Ego Life, ediția a 52-a

Cauzele care îi determină pe oameni să își înșele partenerul

Surprinzător, nu sexul ocupă primul loc în clasamentul cauzelor care duc la infidelitate. Potrivit specialistului, sunt alți factori care îi determină pe oameni să își înșele partenerul.

„Sunt anumite etape în reconstrucția încrederii. Este important să vorbim despre cauzele care au dus la infidelitate. Și poate o să fiți surprinși, dar sexul ocupă unul dintre ultimele locuri în șirul cauzelor care duc la infidelitate. Nu este doar despre partea sexuală. Poate fi despre atenția pe care nu o primește, despre nevoia de a fi ascultat, de a petrece timp, despre disponibilitate, despre iubirea pe care nu o mai simte. Și primul pas este să povestim și să reușim să ajungem la acele cauze.”

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Anunţul MOMENTULUI făcut de Buckingham! Este vorba despre Regele Charles, era DE AŞTEPTAT
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
ȘOC! 5 vedete din România care au devenit mame după 40 de ani. Nu te...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12...
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile...
Jador a vorbit despre relația secretă cu Andreea Bălan: „Pentru mine ai fost extraordinară!”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te CRUCEȘTI! Vedetele din România care au fost ÎNȘELATE de parteneri!
În ce zile o să ai cel mai mare succes în luna Mai 2024 în...
Horoscop 27 Aprilie 2024. Astazi, Taurii trebuie sa faca o schimbare majora, Pestii vor realiza...
Un val de liniște și prosperitate se pregătește să învăluie șase zodii. O zi cu...
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la...
Carmen Iohannis, lăudată pentru ținutele purtate în timpul vizitei oficiale din Coreea. Ce designer român...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *