De ce Ion Iliescu nu a purtat niciodată verighetă. Detaliul neașteptat care a ieșit la iveală despre fostul președinte

Detaliul care a trecut neobservat la Ion Iliescu, fostul președinte al României
De ce Ion Iliescu nu a purtat niciodată verighetă. Detaliul neașteptat care a ieșit la iveală despre fostul președinte

Sâmbătă, 23 septembrie, Ion Iliescu a ajuns de urgență la spital! Starea de sănătate a fostului președinte al României s-ar fi degradat în ultima perioadă. Singura care i-a stat alături în permanență a fost soția lui, Nina. Cei doi sunt căsătoriți din anul 1951, dar fostul președinte nu a purtat niciodată verighetă. Care este motivul?

De ce Ion Iliescu nu a purtat niciodată verighetă

Ion Iliescu, în vârstă de 93 de ani, a ajuns de urgență la Spitalul Elias, din Capitală, sâmbătă, 23 septembrie. Fostul președinte al României nu s-a simțit bine și a fost supus supus mai multor analize medicale. Partenera lui de viață, Nina, a fost care i-a purtat mereu de grijă, ținând cont de faptul că nu au moștenitori.

Cu toate că are o căsnicie care durează de mai bine de 70 de ani, Ion Iliescu nu a fost văzut niciodată purtând verighetă. Conform Click, fostul președinte al României s-a căsătorit cu Nina doar la Starea Civilă, nu și în biserică, astfel că cei doi nu au avut niciodată verighete.

Citește și: Ce diferență de vârstă este între Ion Iliescu și soția lui, Nina. Povestea lor de dragoste durează de mai bine de 70 de ani

În plus, Ion Iliescu a precizat în repetate rânduri că nu crede în Dumnezeu și că este ateu. Fostul lider al țării a mărturisit că el crede mai degrabă în „forța omului”. În urmă cu ani buni, fostul șef al statului spunea că „Iisus a fost un rebel” pentru că a fost primul care „şi-a permis să spună că toţi oamenii sunt egali”, conform Libertatea.

„Iisus este o figură, din acest punct de vedere, caracteristică pentru o anumită evoluţie a gândirii umane, pentru o societate mai bună, mai dreaptă, benefică tuturor”, dezvăluia Iliescu, cu ceva timp în urmă.

Ce afirma fostul președinte despre Dumnezeu

Totodată, Ion Iliescu a mărturisit că nu a fost dintotdeauna ateu.

„Măi, dragă, este exact așa cum vă spun: în tinerețe, chiar făceam Crăciunul cu Iisus, în sensul că eu, fiind mai mare decât el, cu vreo 60 de ani, mă îmbrăcam în Moș Crăciun și îi duceam daruri. Iar el îmi zicea poezii, dar nu se pricepea, știa doar poezii cu Dumnezeu, cu Tată Nostru care ești în ceruri.

Cu Ceaușescu nu știa, neobrăzatul, nici una, că de aia a și ajuns cum a ajuns, dacă e să mă întrebați pe mine…”

Citește și: Imagine rară cu Nina Iliescu, soția lui Ion Iliescu, din tinerețe. Fostul președinte a vorbit mereu cu admirație despre ea: “Alături de ea am trecut prin multe”

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine sunt câștigătorii de la “Te cunosc de undeva!”, sezonul 20
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *