De ce îşi doreşte Alain Delon să fie eutanasiat: “Este cel mai logic şi natural”

Actorul francez Alain Delon, în vârstă de 86 de ani, a cerut să fie eutanasiat, după ce, în ultimii doi ani, s-a confruntat cu afecțiuni grave.

Vestea că unul dintre cele mai mari simboluri ale filmului francez, actorul Alain Delon, își dorește să fie eutanasiat a surprins o lume întreagă. Se pare că acesta este pregătit pentru ieșirea de pe scena vieții și și-a anunțat apropiații că dorește să facă acest pas. Vestea care i-a șocat pe fanii actorului a fost dată de către fiul său, Anthony Delon, într-un interviu pentru postul radio german RTL.

Motivul pentru care Alain Delon dorește să fie eutanasiat

Actorul francez a suferit două accidente cerebrale în 2019, iar de atunci nu și-a mai revenit complet. Afecțiunile s-au suprapus cu o altă veste cruntă: soția lui Alain Delon a murit în urmă cu un an după o lungă luptă cu un cancer pancreatic. Și ea a dorit să fie eutanasiată, însă nu a fost posibil, deoarece în Franța această procedură este ilegală.

Fiul lui Alain Delon a declarat că acceptă decizia tatălui său și că îi va fi alături în ultimele clipe.

„Mi-a cerut să organizez asta, da! Tatăl meu a fost foarte emoționat de moartea mamei mele”, a declarat Anthony, conform sursei citate.

El a lăsat să se înțeleagă că nu își va asuma responsabilitatea gestului tatălui său, ci mai degrabă sora lui Anouchka.

Alain Delon și-a făcut deja tensatamentul, iar averea lui de câteva milioane de euro va fi împărțită între cei trei copii ai săi: Anthony Delon, Anouschka Delon, Alain-Fabien Delon.

„Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care m-au însoțit de-a lungul anilor și mi-au oferit sprijin. Sper ca viitorii actori să găsească în mine un exemplu nu doar la nivel profesional, ci și uman”, a declarat Alain Delon.

În Elveția, sinuciderea asistată medical este legală

Actorul francez locuiește în momentul de față în Elveția, acolo unde sinuciderea asistată este legală. Persoanele care optează să fie eutanasiate li se administrează penobarbital de sodiu lichid.

Alain Delon și-a exprimat în repetate rânduri punctul de vedere cu privire la sinuciderea asistată medical. Inclusiv în unul dintre ultimele sale interviuri, acordat săptămânalului elvețian „L’Illustré”, el a vorbit despre acest subiect.

„Sunt în favoarea unei morți demne. În primul rând pentru că locuiesc în Elveția, unde eutanasia este legală și, de asemenea, pentru că cred că este cel mai logic și natural lucru de făcut. O persoană are dreptul să plece în liniște, fără a trece prin spitale, injecții și așa mai departe. A îmbătrâni e nasol și nu poți face nimic în privința asta”, a declarat acesta.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
9.9 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *