De ce miros hainele urât după spălare. Soluții ca să scapi de această problemă

Se întâmplă des ca atunci când împăturiți rufele să realizați brusc că hainele miros urât după spălare. Dacă nu ați descoperit cauza, vă prezentăm mai jos câteva motive pentru care se întâmplă asta.
De ce miros hainele urât după spălare. Soluții ca să scapi de această problemă

De ce miros hainele urât după spălare și nu au un miros proaspăt așa cum ar fi fost normal? Ei bine, cauzele sunt multe și trebuie să le descoperiți. Ținând cont de unele reguli, veți evita această problemă care nu este deloc una plăcută. Astfel că există totuși soluții pentru a găsi și a trata această problemă.

De ce hainele au miros urât după spălare, deși folosiți și balsam de rufe

Se întâmplă des ca atunci când împăturiți rufele să realizați brusc că hainele miros urât, deși tocmai le-ați luat de la uscat. Asta ar putea deveni frustrant. Există însă câteva motive pentru care hainele miros urât după spălare. Pentru a identifica motivul rufelor urât mirositoare după spălare, trebuie mai întâi să vă dați seama ce tip de miros persistă pe hainele voastre.

Cele mai comune mirosuri de rufe pe care le veți întâlni

Miros acru

Este vorba despre acel miros de „șosete de sport”. Acest miros este cauzat de bacterii. Hainele murdare care sunt lăsate prea mult timp în coș înainte de a le spăla este unul dintre motive. Un alt motiv este supraîncărcarea mașinii de spălat și folosirea detergenților de rufe ieftini. Asigurați-vă că spălați imediat hainele transpirate pentru a evita înmulțirea excesivă a bacteriilor. Nu supraîncărcați mașina de spălat. Folosiți detergent de rufe de calitate pentru ca hainele să nu aibă un miros urât după spălare.

De ce miros hainele urât după spălare. Miros de mucegai

Dacă observați că hainele au un miros urât după spălare, mai exact, de mucegai, probabil că ați lăsat hainele umede să stea prea mult în mașina de spălat înainte de a le usca. Spălați din nou orice îmbrăcăminte care miroase învechit și puneți imediat rufele umede pe uscător.

Miros de clor sau de substanțele chimice

Rufele curate dar care miros urât după spălare, mai exact a clor, indică faptul că substanțele chimice și minerale sunt prezente în alimentarea cu apă. Aceasta este cunoscută sub denumirea de „apă dură”. Pentru a remedia apa dură, va trebui fie să instalați un sistem de filtrare a apei, fie să înlocuiți unul existent.

Ce cauzează apa dură?

  • Apa dură este doar apă care conține concentrații mari de substanțe chimice și minerale.
  • Pe măsură ce apa călătorește prin sol și piatră, ea preia minerale precum fier, calciu și magneziu. Sursele de apă sunt, de asemenea, tratate pentru a regla pH-ul și a elimina orice bacterii sau viruși dăunători, adesea cu substanțe chimice precum clorul.
  • Acumularea de sedimente pe capul de duș și pe robinete.
  • Un semn vizibil de apă dură este acumularea de var pe corpurile sanitare, cum ar fi capete de duș și robinete.
  • Presiune scăzută a apei. Un alt semn al apei dure este presiunea scăzută a apei. După cum am menționat, apa dură poate provoca acumularea de sedimente pe capete de duș și pe robinete.

De ce miros hainele urât după spălare. Cum să „reparați” apa dură

Calitatea apei contează. Este importantă pentru sănătatea dumneavoastră, sănătatea sistemelor dumneavoastră de instalații sanitare și calitatea vieții. Cel mai bun mod de a remedia apa dură este să instalați filtrarea apei sau să înlocuiți sistemul existent de filtrare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8.4 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *