De ce miros urât prosoapele după spălare. Ce să adaugi în mașina de spălat pentru a rezolva problema, trucul extraordinar

Asigură-te că faci asta măcar o dată pe lună
De ce miros urât prosoapele după spălare. Ce să adaugi în mașina de spălat pentru a rezolva problema, trucul extraordinar

Ți s-a întâmplat ca imediat după ce ai spălat prosoapele să observi că acestea au un miros urât? Se întâmplă asta indiferent de calitatea și cantitatea detergentului și a balsamului parfumat. Ce de făcut în asemenea situații?

Care sunt motivele pentru care prosoapele capătă miros urât după spalare

Cu siguranță te-ai întrebat de ce apare acest miros urât, deși aă spălat prosoapele la un program special pentru ele, ai folosit atât detergent de calitate cât și balsam parfumat.

Unul dintre motivele principale pentru ca prosoapele miros neplăcut, a mucegai, este faptul că în timp se acumulează detergent și balsam în fibrele textile. Acestea creează un fel de peliculă, iar prosoapele nu mai absorb la feld e bine apa și nici nu se usucă în întregime. Astfel apar bacteriile care determină mirosul neplăcut.

Acest lucru se întâmplă și atunci când folosești o cantitate prea mare de detergent și balsam. Mulți dintre experții acestui domeniu nu recomandă folosirea balsamului de rufe deoarece conține uleiuri. Acestea se acumulează în fibra textilă și împiedică aerisirea corectă.

O altă cauză ar putea fi din cauză că nu lași prosopul să se usuce așa cum trebuie înainte de a-l împacheta și a-l pune în dulap. Totodată, și curățarea la intervale prea rare a mașinii de spălat poate fi un motiv pentru care prosoapele miros urât.

O altă cauză a mirosului neplăcut al prosoapelor este că le lași prea mult timp în mașina de spălat după ce s-a încheiat ciclul de spălare. E bine să le scoți imediat ce programul s-a încheiat, apoi întinde-le pe balcon cu geamurile deschise sau afară, pe sârmă în cazul în care stai la curte.

Cum să rezolvi rapid problema prosoapelor care miros urât după spălare

Specialiștii recomandă un ciclu de spălare în gol, adică fără rufe, doar cu detergent sau soluție de bicarbonat de sodiu ori oțet. Alege o temperatură de cel puțin 60 de grade. Procedează așa cel puțin o dată pe lună.

Așadar, cea mai eficientă metodă pentru a scăpa de aceste mirosuri neplăcute este să folosești oțet și bicarbonat de soțiu. Oțetul conține acid acetic care dizolvă orice fel de grăsime din fibra textilă. Bicarbonatul de sodiu neutralizează mirosurile neplăcute și înmoaie fibra.

Iată ce ai de făcut:

Pune mai întâi prosoapele în mașina de spălat, iar în comaprtimentul detergentului sau direct în cuvă pune 200 ml de oțet din vin alb. În compartimentul de balsam de rufe pune 100 de grame de bicarbonat. Pornește mașina la un program cu temperatură înaltă, de cel puțin 60 de grade Celsius. După ce programul s-a încheiat scoate imediat prosoapele și întinde-le la aer să se usuce.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9.4 18 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *