Fiecare persoană își dorește să aibă mereu orhidee frumoase și mereu sănătoase în casă, dar aceste flori au nevoie de o îngrijire mai specială, pentru că pot mucegăi destul de rapid. În plus, mucegaiul de pe orhidee poate provoca diverse alergii. Iată de ce mucegăiesc orhideele și cum le poți salva!
Orhideele luminează orice locuință și colorează încăperea în același timp, dar ele au nevoie de îngrijire adecvată, pentru că pământul lor poate mucegăi într-un timp record. De regulă, orhideea face o peliculă albă pe scoarță și pe flori, atunci e semn că pământul ei a prins mucegai.
Așadar, dacă aveți probleme cu orhideea care mucegăiește, există câteva motive pentru care se întâmplă acest lucru.
În primul rând, pământul este udat excesiv, mult mai mult decât ar trebui. De asemenea, umezeala excesivă care se află în aerul de lângă geamul unde țineți orhideea. Orhideea trebuie udată o singură dată pe săptămână.
Citește și: Ce să presari în pământul florilor din ghiveci pentru a scăpa de dăunători. Trucul genial
Orhideea mai poate mucegăi și din cauza pământului! Solul acestei flori trebuie schimbat o dată la aproximativ șase luni, iar dacă nu faci asta, el poate deveni dăunător pentru aceasta, iar în timp va mucegăi. În plus, pământul din ghiveci trebuie curățat periodic, deoarece frunzele căzute sau petalele florilor pot contribui la apariția mucegaiului.
Există multe motive pentru care orhideele nu mai înfloresc, indiferent de câte ori le-ai schimba locul în casă sau de câtă grijă ai de ele. Iată ce le afectează, de fapt:
Citește și: Care este cel mai bun pământ pentru orhidee. Așa nu mai putrezește și va fi plină de flori