De ce mucegăiește bulionul, de fapt. Trucul care face diferența

Trucuri utile din bucătărie

Scris de: Oana Matei

12 Sep. 2023

De ce mucegăiește bulionul, de fapt. Trucul care face diferența

Cu toții ne-am confruntat cu această problemă: deschidem un borcan de bulion de roșii și constatăm dezamăgiți că acesta a mucegăit. Dar de ce se întâmplă asta și cum putem preveni formarea mucegaiului în bulionul de roșii? Un truc simplu, care face diferența, constă în adăugarea unei linguri de ulei în borcan.

Cum stopăm apariția mucegaiului în bulionul de roșii

Bulionul de roșii este un ingredient versatil și delicios, utilizat frecvent în bucătărie. Cu toate acestea, datorită nivelului ridicat de umiditate și conținutului său natural de zaharuri, bulionul de roșii poate fi predispus la formarea mucegaiului și a altor microorganisme.

Mucegaiul se dezvoltă atunci când există o combinație de factori precum umiditatea, căldura și accesul la aer. Oxigenul din aer încurajează dezvoltarea fungilor, ducând astfel la formarea mucegaiului pe suprafața bulionului de roșii. Acest lucru poate duce nu numai la deteriorarea aspectului și gustului bulionului, dar și la riscuri pentru sănătate.

Trucul care face diferența

Un truc eficient și simplu pentru a preveni formarea mucegaiului în bulionul de roșii constă în adăugarea unei linguri de ulei în borcan. Uleiul formează un strat protector la suprafața lichidului, împiedicând aerul să intre în contact direct cu bulionul. Aceasta reduce semnificativ șansele de dezvoltare a mucegaiului și contribuie la menținerea prospețimii bulionului pentru o perioadă mai îndelungată.

Procedura este simplă: adăugați o lingură de ulei în borcanul de bulion de roșii, asigurându-vă că acesta acoperă complet suprafața lichidului. Apoi, închideți bine borcanul. Nu este nevoie de cantități mari de ulei, o singură lingură este suficientă pentru a obține efectul dorit. Odată desfăcut, borcanul cu bulion de roșii se depozitează în frigider.

Cât timp rezistă bulionul de roșii în frigider după deschiderea borcanului?

Bulionul de roșii se va păstra aproximativ 5 până la 7 zile la frigider, după deschiderea borcanului/ conservei. Pentru a prelungi și mai mult termenul de valabilitate a bulionului de roșii, după deschiderea borcanului, în afara trucului de mai sus, îl puteți îngheța într-un recipient etanș sau într-o pungă de congelare rezistentă.

Vezi și Ce să pui în bulion în loc de zahăr și conservant. E mult mai sănătos și rezistă foarte bine în cămară

Termen de valabilitate și depozitare corectă

Adăugarea unei linguri de ulei în borcanul de bulion de roșii poate fi un truc eficient pentru a preveni formarea mucegaiului. Respectând termenul de valabilitate al bulionului de roșii și depozitând corect produsul, ne asigurăm că acesta rămâne proaspăt și sigur pentru consum. Astfel, putem continua să beneficiem de delicioasele preparate culinare pe care le putem realiza cu bulionul de roșii.

Vezi și Ce să faci dacă bulionul a prins mucegai. Trucul simplu și la îndemână care îl repară

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce are Doinița Oancea de pe platoul “Inimă de țigan” în casă
10 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *