De ce nu ar trebui să-i dai pisicii lapte să bea. Multe persoane fac greșeala

Stăpânii de feline ar trebui să știe
De ce nu ar trebui să-i dai pisicii lapte să bea. Multe persoane fac greșeala

Pisicile adoră laptele, sau cel puțin asta crede lumea, mai ales după ce se uită la televizor. Adevărul este, însă, altul. Pisicilor poate le place gustul de lapte, dar organismul lor nu este cel mai încântat atunci când dau de lapte, mai ales dacă este de vacă, oaie sau capră. Doar laptele matern în primele luni de viaţă sau formulele praf din farmaciile veterinare sunt recomandate. Află în cele ce urmează de ce!

De ce să nu mai dăm lapte pisicilor

Deși mulți cred că laptele pentru pisici este gustarea perfectă și preferată de acestea, realitatea este cu totul alta. Adevărul este că nu e deloc in dicat să ne hrănim felinele cu lapte, indiferent că este bio sau din comerț. Experţii de la Hills Pet Nutrition ne spun de ce nu e bine să dăm pisicilor lapte:

Intoleranța la lactoză

Multe pisici dezvoltă intoleranță la lactoză pe măsură ce cresc. Lactoza este zahărul prezent în lapte și în produsele lactate. Pisicile care devin intolerante la lactoză nu pot digera această substanță corect, ceea ce poate duce la probleme digestive.

Probleme digestive

Laptele poate provoca tulburări digestive la pisici, inclusiv diaree, vărsături și disconfort abdominal. Sistemul digestiv al pisicilor este diferit de cel al oamenilor și nu este capabil să digere laptele în mod eficient.

Dezechilibru nutrițional

Pisicile au nevoi nutriționale specifice. Laptele nu furnizează toţi nutrienții esențiali de care au nevoie pisicile și poate duce la o dietă dezechilibrată.

Creșterea în greutate

Laptele conține calorii și grăsimi, iar consumul excesiv de lapte poate contribui la creșterea în greutate a pisicii. Problemele de greutate pot duce la complicații de sănătate, cum ar fi diabetul și problemele articulare.

Dacă obișnuiești să hrănești pisica cu lapte, este posibil ca felina să vrea ca hrana ei să fie compusă doar din lapte și să refuze hrana ei normală, lucru de nedorit, având în vedere motivele de mai sus. Nu îi da lapte în loc de apă, ci ai grijă ca mereu să aibă la dispoziție apă proaspătă în recipient separat. Dacă îți este teamă că pisica ta nu bea suficientă apă, poți discuta cu medicul veterinar pentru recomandări. Înlocuirea laptelui cu opțiuni speciale de apă sau hrănirea cu mâncare specială pentru pisici sunt modalități mai sigure de a asigura sănătatea pisicii tale.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *