Este foarte comod ca uneori, când ne grăbim, să deschidem o conservă cu ton și să mâncăm rapid. Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun de ce nu ar trebui să ții niciodată conservele cu ton deschise în frigider.
Chiar dacă se spune că are mai multe grăsimi și sodiu decât tonul crud, are și mai multe proteine. Atunci când desfaci o conservă este bine să o consumi imediat și să nu o lași deschisă în frigider pentru binele sănătății tale.
Conservele nedeschise pot fi depozitate în cămară timp de câteva luni, atâta timp cât sunt ferite de căldură și lumina soarelui. Da, poate părea o idee bună să acoperi o conservă cu o folie de plastic și să o lași în frigider, dar nu este deloc așa.
Atunci când o conservă este desfăcută nu mai este sterilă și sigilată poate favoriza apariția ciupercilor și bacteriilor, scrie playtech.ro. Există posibilitatea, destul de rară dar există, să te confrunți cu o toxină care provoacă botulism. Este o afecțiune rară care atacă sistemul nervos.
Citește și – Alimente care nu se țin în frigider. Se strică mai repede dacă sunt depozitate la rece
Combinația de oxigen și aciditate creează o reacție care acoperă cutia cu un material de culoare gri, ce se poate scurge în alimente. Nu este periculos, dar este foarte neplăcut. Acesta acesta afectează aspectul estetic al alimentelor. Și încă un risc ar fi acela că tonul poate absorbi și alte arome, chiar dacă este acoperit cu folie de plastic.
Trucul pe care îl recomandă specialiștii atunci când nu poți mânca deodată tot conținutul unei conserve de ton, este să-l transferi într-un borcan de sticlă. Acesta să fie apoi sigilat foarte bine și păstrat la frigider.
Consumul de pește aduce o mulțime de beneficii organismului. Mai ales de cel pește gras cum este somonul, tonul, sardinele, macroul sau heringul. Avantajul peștelui la conservă este în primul rând costul scăzut, față de costul unui pește proaspăt. Există însă anumite riscuri pe care fiecare persoană și le asumă atunci când consumă pește din conservă.
Pot conține BPA – o substanță chimică toxică care este folosită pentru preveni oxidarea sau rugina de pe cutiile metalice de conserve. Acestea sunt căptușite cu un strat subțire de material plastic, care conține BPA. Studiile au arătat că BPA se transferă din stratul de material plastic, în produsul conservat, iar ulterior acesta este ingerat în organism. Caută conserve pe care scrie ”fără BPA” pe etichetă.