De ce nu ar trebui să treci pe ghiozdan numele copilului. Lucruri bine de știut

Scris de: Dana Cazacu

02 Sep. 2022

De ce nu ar trebui să treci pe ghiozdan numele copilului. Lucruri bine de știut

Nu mai este mult până când va începe noul an școlar, iar părinții au achiziționat, în mare parte, materialele necesare pentru școală și grădiniță. Odată cumpărate, majoritatea rechizitelor trebuie etichetate. De fapt, mulți dintre dascăli cer chiar și etichetarea ghiozdanului. Însă, se pare că nu este bine să facem acest lucru. Iată de ce nu ar trebui să treci pe ghiozdan numele copilului.

De ce să nu treci pe ghiozdan numele copilului

Părinții care au copii la școală sau la grădiniță știu cât de scumpe pot fi rechizitele. În plus, pregătirea tuturor lucrurilor pentru începerea noului an școlar îți poate lua destul de mult timp. Să nu mai vorbim despre persoanele care au doi, trei sau mai mulți copii la școală.

Înainte de prima zi de școală, primul lucru pe care îl facem este să ne asigurăm că toate rechizitele de pe listă au fost achiziționate și etichetate. Asta pentru că nu ne dorim ca lucrurile pe care tocmai le-am cumpărat să se piardă, mai ales că cei mici le pot uita la școală.

Acesta este unul dintre motive pentru care învățătorii și educatorii le cer părinților să etichetele toate rechizitele școlare, chiar și ghiozdanele. Astfel, la sfârșitul orelor de curs, dascălii vor ști al cui este obiectul pierdut. Ei bine, se pare că nu este tocmai indicat să treci numele copilului pe ghiozdan.

Motivul pentru care nu e bine să treci datele de identificare a copilului pe ghiozdan

După cum spuneam, etichetarea ghiozdanului în exterior cu numele copilului îi poate ajuta pe dascăli să știe cui îi aparține acesta. De fapt, chiar și unii părinți uită câteodată cum arată ghiozdanul copiilor lor. Totuși, etichetarea rucsacului cu numele copilului poate fi o greșeală. De ce spunem acest lucru?

Ei bine, toată lumea va vedea cum îl cheamă pe copil, s-ar putea folosi de acest lucru. Mai exact, dacă cine i se adresează pe nume, copilul ar putea crede că persoana respectivă îl cunoaște și că este în regulă să meargă cu ea sau să urce în autovehiculul acesteia.

De ce nu ar trebui să treci pe ghiozdan numele copilului
Motivul pentru care nu ar trebui să treci pe ghiozdan numele copilului

Metoda corectă și sigură de etichetare a ghiozdanului

Niciun părinte nu își dorește ca copilul său să își piardă lucrurile, mai ales ghizdanul cu tot cu rechizite. Așa că, pentru a evita rătăcirea genții sau certurile între cei mici, există o metodă sigură de etichetarea a acesteia.

Pur și simplu, nu trebuie decât să notezi numele copilului sau alte informații undeva în interiorul ghiozdanului. Astfel, atât părinții, cât și învățătorii sau educatorii pot arunca o privire înăuntru pentru a vedea cui aparține. În schimb, la aceste informații nu vor avea acces și persoanele străine.

Cu siguranță, toți părinții își învață copiii să nu accepte ajutorul străinilor sau să meargă undeva cu persoane necunoscute. Totuși, este bine să avem în vedere toate aceste lucruri, pentru că o măsură de siguranță în plus nu strică niciodată.

9 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.