De ce nu e bine de fapt să pui zahăr în cafea. Răspunsul surprinzător al specialiștilor, sigur nu te-ai fi gândit la asta

Specialiștii spun că preparată corect, cafeaua nu are nevoie de zahăr
De ce nu e bine de fapt să pui zahăr în cafea. Răspunsul surprinzător al specialiștilor, sigur nu te-ai fi gândit la asta

Cafeaua reprezintă pentru foarte mulți oameni o băutură cu care își încep dimineața. Fie pentru mai multă energie, fie pentru gustul plăcut al acesteia, cafeaua se află pe primul loc în topul preferințelor multor oameni. Există însă o problemă, cea a zahărului pus în cafea. De ce nu e bine să pui zahăr în cafea? Specialiștii au explicat.

Cafeaua nu are nevoie de zahăr dacă este preparată corect

Fiecare iubitor de cafea poate spune că are o rețetă proprie pentru a o pregăti. Mulți dintre ei o consumă cu zahăr sau folosind un alt îndulcitor, însă specialiștii spun că un astfel de obicei provoacă mult rău pe termen lung.

Potrivit experților în prepararea cafelei, dacă aceasta este pregătită corect nu are nevoie de zahăr sau îndulcitori pentru a putea fi băută. Adevărul este că nu cafeaua îndulcită, ci cafeaua cu gust amar accentuat este cea care permite organismului uman să asocieze imediat o anumită nevoie, precum cea de energie. De asemenea, cercetătorii spun că persoanele care preferă cafeaua amară sunt mai sensibile când vine vorba de conservarea energiei.

Dacă ești o persoană care preferă să bea cafeaua cu zahăr trebuie să vezi ce au descoperit cercetătorii: îndulcitorii adăugați în această băutură nu fac altceva decât să dăuneze organismului uman.

Citește și – De ce să adaugi cacao în cafea. Efectele nebănuite

De ce să nu pui niciodată zahăr în cafea

Cafeaua aduce multe beneficii organismului, însă în ciuda acestora, odată ce ai adăugat zahăr în ea te cei confrunta cu mai multe efecte negative decât pozitive. În mod special dacă ai acest obicei de mai mulți ani, scrie playtech.ro.

Zahărul adăugat în cafea dimineața, conduce la o acumulare mare de grăsime. Aceasta se poate transforma în cele din urmă în boala ficatului gras. Această afecțiune contribuie la dezvoltarea diabetului, dar crește și riscul de apariție a bolilor cardiace.

Ce poți pune în cafea în loc de zahăr

Pentru a nu mai folosi zahăr în cafea, îți spunem câteva alternative sănătoase. Sarea este de mare ajutor pentru a neutraliza gustul amar al cafelei. Sodiul este un ingredient care echilibrează perfect gustul acestei băuturi. Elimină aroma amară și dându-i un gust dulceag și o textură plăcută. Mai poți folosi și un praf de scorțișoară. Adaugă un vârf de cuțit de scorțișoară când cafeaua este încă fierbinte și nu va mai fi nevoie să pui zahăr în cafea.

De asemenea, un sfat foarte important, mai ales când prepari cafeaua la ibric: nu o lăsa prea mult pe foc deoarece va fi și mai amară.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Raicu revine în televiziune?
10 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *