De ce nu e bine să ai oglindă în fața patului. Expertul în Feng Shui, Gena Rusu, este invitată în cadrul emisiunii Ego Life, ediția a 15-a, moderată de Dana Săvuică și ne-a oferit răspunsul la această întrebare. Iată de ce oglinda, un obiect atât de necesar în locuințele noastre, poate fi și periculos dacă nu este poziționat unde trebuie.
Oglinda este unul dintre cel mai frecvent întâlnite obiecte decorative din casele noastre. Și deși ne face placere ca în fiecare zi să ne privim în ea, nu întotdeauna poziționarea ei este de bun augur. Mai mult, în unele situații, dacă oglinda nu este așezată corect, poate atrage energiile negative.
Experta în Feng Shui Gena Rusu ne-a dezvăluit, în cadrul emisiunii Ego Life, ediția a 15-a, de luni seara – 20 iunie, cât de important este să așezăm corect oglinda în casă. Nu este tocmai o soluție bună să poziționăm acest obiect în fața patului, deoarece, contrar credințelor, oglinda nu reflectă, ci atrage tot ceea ce se reflectă în ea. Astfel, putem să ne trezim, într-o bună zi, vlăguiți sau cu diverse afecțiuni și să nu știm de la ce.
„Oglinda absoarbe energia vitală, atrage în interiorul ei tot ceea ce se reflectă în ea, tot ceea ce se oglindește. Nu multiplică, ci atrage. Nu este indicat să fie oglindă în fața patului pentru că absoarbe energia vitală. Mai devreme sau mai târziu vei observa că ai dureri de spate sau de picioare sau de cap, depinde ce parte a corpului se oglindește mai mult. Și nu vei înțelege de ce trezești fără energie, deși dormi toată noaptea. Dacă așezi oglinda în fața geamului, a ușii de la intrare efectiv să se oglindească ușa, oglinda absoarbe tot ceea ce este în exterior. Iar în exterior nu e întotdeauna energie bună.”, a povestit specialistul în cadrul emisiunii moderate de Dana Săvuică, difuzată în fiecare luni, de la ora 21:00, pe www.ego.ro.
Termenul de Feng Shui înseamnă „vânt și apă”. Este o știință chinezească străveche care studiază spatiul și modul în care acesta influențează armonia umană și prosperitatea. Feng Shui a luat naștere în urmă cu peste 5000 de ani în urmă.
Acesta include conceptul yin și yang și cele cinci elemente de bază: lemn, foc, pământ, metal și apă. Aceste cunoștințe și practici au fost adoptate de comunitatea chinezească de la împărați și nobilime. Foloseau aceste practici atunci când își construiau palatele și casele dar și când își alegeau un loc bun pentru a-și îngropa strămoșii.
În Feng Shui există 9 tipuri de energii. Acestea se schimbă o dată la 20 de ani și numai un specialist al acestei arte îl poate calcula.