De ce nu e bine să folosești un cuțit metalic pentru a tăia un avocado. Efectele nebănuite

Trucuri de foarte mare ajutor: cum să scoți corect sâmburele de avocado?
De ce nu e bine să folosești un cuțit metalic pentru a tăia un avocado. Efectele nebănuite

Când vine vorba de gătit, căutăm întotdeauna cele mai potrivite instrumente care ne permit să dăm cea mai bună aromă alimentelor.  Din acest motiv, veți dori să vă gândiți de două ori înainte de a face una dintre cele mai frecvente greșeli în bucătărie. Spre exemplu, de ce nu e bine să folosești un cuțit metalic pentru a tăia avocado?

Este cunoscut faptul că atunci când tai un avocado începe imediat un proces de oxidare, în care pulpa devine maro. La fel ca merele sau vinetele, avocado are o enzimă care provoacă schimbarea culorii odată ce este în contact cu oxigenul. Evitarea acestui proces este practic imposibilă și este legată de maturitatea avocado. Ceea ce înseamnă că, cu cât este mai copt, cu atât mai multe pete negre va avea imediat după ce îl tai. Chiar și așa, acest lucru nu afectează substanțele nutritive din avocado.

De ce nu e bine să folosești un cuțit metalic pentru a tăia un avocado?

Potrivit lui Nick Stellino, bucătar, nutriționist și gazdă a emisiunii In the Kitchen, cuțitele metalice, în special cuțitele de cupru sau fier, fac ca avocado să își schimbe culoarea mult mai repede. Acesta este probabil cel mai bine păstrat secret în rândul experților culinari, dar pentru cei care sunt acasă și au făcut-o întotdeauna în acest fel, este o revelație. Marea majoritate fac această greșeală fără să știe, scrie viviendoencasa.mx.

Marea problemă este că metalele activează enzimele din avocado care fac ca pulpa fructului să devină maro în prezența oxigenului și accelerează procesul de oxidare. Așa că Chef Stellino recomandă să optezi pentru cuțite ceramice ca o modalitate mai eficientă de a tăia acest fruct.

Cum să scoți corect sâmburele de avocado?

Mulți oameni folosesc o lingură pentru a extrage sâmburele de avocado, însă este greșit. Chef Stellino spune că modul corect de a-l scoate este să-l trageți cu un cuțit, astfel încât să nu îndepărtați părțile comestibile.

„Se întâmplă foarte des pentru că majoritatea persoanelor se grăbesc, dar nu este bine să arunci sâmburele când tai un avocado. În general se folosește o linguriță pentru a-l da deoparte, expunând și mai mult din miezul proaspăt la lama cuțitului. Dacă procedezi astfel ritmul oxidării va crește și vei avea mai puțin miez de utilizat la final. Mai bine folosește cuțitul pentru a prinde sâmburele de sus și a-l ridica fără să atingi miezul. Contează și cât de bine ascuțit este cuțitul pe care îl folosești. Cu cât poți tăia cu o precizie mai mare, cu atât vei evita irosirea miezului, vei păstra o parte mai mare din avocado intactă și vei încetini procesul de oxidare”, a mai spus specialistul.

Acum că știi ce să nu faci atunci când tai un avocado, ești gata să-ți pregătești guacamole în stilul celor mai experimentați bucătari!

10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.