De ce nu este bine să-ți mângâi câinele pe cap. 4 motive care te vor face să plângi

Puțini stăpâni de câini cunosc acest aspect!
De ce nu este bine să-ți mângâi câinele pe cap. 4 motive care te vor face să plângi

Câinii și pisicile rămân în continuare cele mai îndrăgite animale din casa oamenilor. Cu toate acestea, există anumite acțiuni pe care nu trebuie să le faceți asupra câinilor. De exemplu, nu este bine să mângâi câinele pe cap. Motivele sunt de-a dreptul uluitoare!

De ce nu este bine să-ți mângâi câinele pe cap

Cu siguranță vi s-a întâmplat de multe ori să vă mângâiați pe cap patrupedul, însă experții susțin că acest lucru nu este unul tocmai benefic pentru un câine. Mai indicat este să-l mângâiați pe umeri, gât sau bărbie.

Nu este interzis să îți mângâi animalele de companie pe cap, dar trebuie să ne gândim și dacă lor le face plăcere. Există câteva motive întemeiate pentru care mângâiatul pe cap poate fi neplăcut sau chiar incomod pentru câini.

De regulă, atunci când punem mâna pe capul unui câine, acesta tinde să-și strângă capul în umeri, așa că astăzi vă prezentăm câteva motive pentru care patrupezii nu trebuie mângâiați pe cap.

Animalele pot resimți durere dacă sunt mângâiate

Cauzele fiziologice la căței sunt mereu asociate cu disconfort sau durere. De aceea, unii câini pot evita sau chiar reacționa agresiv la mângâierea capului în următoarele cazuri:

  • Au urechile rănite. Afecțiunea se poate datora inflamației (otitei medii), traume, leziuni parazitare.
  • Dacă îi doare capul. La fel ca și oamenii, câinii suferă de dureri de cap, inclusiv din cauza dependenței de vreme
  • Au vederea slabă. Apariția bruscă a mâinii deasupra capului său poate fi intimidantă pentru ei.
  • Au dureri de dinți. Pur și simplu, un câine poate avea dureri de dinți, dar în acest context, va apărea o durere de cap severă, dureri de urechi, fotofobie și alte simptome.

Pe lângă motivele enumerate mai sus, și mișcările rapide pot fi gesturi iritante pentru câini. Unii câini se pot speria atunci când sunt atinși brusc pe cap sau cu mișcări rapide. Acest lucru este valabil mai ales pentru câinii care au avut anumite experiențe neplăcute în trecut, cum ar fi o agresiune fizică.

Câinii pot resimți stres sau agitație în prezența anumitor persoane, așa că aceste animale sensibile nu trebuie atinse sau mângâiate.

Citește și: Cum se calculează vârsta pisicii. Metoda prin care afli ce vârstă are felina ta în ani omenești

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *