De ce nu se căsătorește Codin Maticiuc: ”Nu mă însor, păcatele mele. Nici ea nu vrea. Nu ne plac petrecerile astea” EXCLUSIV

Cine l-ar convinge însă rapid să se căsătorească
De ce nu se căsătorește Codin Maticiuc: ”Nu mă însor, păcatele mele. Nici ea nu vrea. Nu ne plac petrecerile astea” EXCLUSIV

Ani la rând, Codin Maticiuc a fost printre cei mai râvniți burlaci din showbizul autohton, titulatură care s-a schimbat în momentul în care a venit pe lume fiica lui, Smaranda. Deși are o relație de ani buni cu actuala parteneră de viață, producătorul de film a mărturisit, în exclusivitate pentru EGO.ro, că următorul pas nu este către o căsnicie cu acte în regulă, și nu pentru că le este teamă de un document oficial, ci pentru că nu le plac astfel de petreceri. În momentul de față, principala lor preocupare este creșterea și educația copiilor lor.

 „Noi, de exemplu, la Smaranda nu am făcut botez, nu am făcut petrecere”

Viața lui Codin Maticiuc s-a schimbat complet atunci când a venit pe lume fiica lui, Smaranda. Chiar dacă visul lui suprem a fost acela de a deveni tată, la „pachet” nu intră și cel de soț. Codin recunoaște că nu este neapărat făcut pentru însurătoare, însă nici nu exclude, ca într-o zi, să o ducă pe mama copiilor lui în fața altarului.

„Nu mă însor, păcatele mele. Nici ea nu vrea. Nu ne plac petrecerile astea. Ne plac petrecerile alea la care chiar te distrezi, nu unele unde ai o mie de obligații. Noi, de exemplu, la Smaranda nu am făcut botez, nu am făcut petrecere. Ne-am dus la biserică și am venit acasă cu nașii. Aia a fost”, ne-a declarat Codin Maticiuc.

Codin Maticiuc: „Nici nu spun NU”

El este de părere că la un astfel de eveniment mirii nu au parte deloc de distracție și nu se bucură pe deplin de petrecerea dată în cinstea lor.

„Maximum de centrul atenției pe care mi-l permit este când îmi fac ziua de naștere, din când în când. Iar acolo pot să mă duc îmbrăcat cum vreau, în pantaloni scurți. Mai stăm o tură. Dar nici nu spun NU, că nu e ca și cum sunt împotrivă. Dacă îmi cere Smaranda că visează o nuntă și vrea mai repede, o iau repede pe mami să vadă cum este o nuntă. Ce mare lucru, că nu sunt atât de împotrivă?”.

Alături de Smaranda și de mama fetiței lui
Codin, alături de Smaranda și de mama fetiței lui

 „Fiica mea nu a văzut niciodată o tabletă sau un telefon”

Cu sau fără nuntă sau un act prin care să fie oficial o familie, Codin Maticiuc și Ana Pandeli, partenera lui de viață, fac echipă în aproape toate activitățile. De departe, cea mai importantă activitate este creșterea și educația copiilor. Nu este pentru nimeni un secret că Ana are un băiat dintr-o relație anterioară, băiat care locuiește alături de Codin și cu care acesta are o relație specială. Dat fiind faptul că Mario are deja 10 ani și e la vârsta la care vrea să petreacă timp și cu prietenii lui, centrul atenției i-a revenit Smarandei, mezina familiei. Chiar dacă fiecare copil are ritmul lui de creștere și se dezvoltă diferit, Smaranda pare a fi o excepție, iar asta se datorează modului în care părinții se ocupă de ea.

„Ne ocupăm, mergem cu ea la teatru și aici e plural, nu merge doar Ana sau doar mama, dar și eu. Nu a văzut niciodată o tabletă sau un telefon, ori vreun filmuleț pe telefon, nu a văzut niciodată. În schimb a auzit foarte multe povești și a fost foarte mult la teatru să vadă povești. Cred că lucrurile astea au contat. Are 3 ani, dar dacă vreodată uită vreun „mulțumesc” îi reamintim. Nu există să spună „casa lu mama”, chiar dacă o mai face noi venim mereu și o corectăm, îi spunem „casa mamei”. Adică timpul ăsta de educație încercăm să-i oferim. Pentru că îi va folosi ei mai încolo”, a mai povestit Codin Maticiuc pentru EGO.ro.

„Eu cred că bunul-simț va fi întotdeauna apreciat”

Cu toate că se învârte în tot felul de cercuri și cunoaște oamenii din toate mediile sociale, Maticiuc este de părere că bunul-simț este o calitate care nu se va demoda niciodată. Așa că, scopul lui este să crească un copil care să știe ce e acela bunul-simț și care să știe să respecte oamenii, indiferent de poziția socială sau de statutul material.

„Eu cred că bunul-simț va fi întotdeauna apreciat și cred că întotdeauna trebuie să dozezi. Adică timiditatea excesivă la 12 ani îi stă bine unui copil, la 40 de ani, un bărbat, nu mai poate să fie timid. Cumva trebuie să îți vină bine și contextului. Dacă ești politician și ești timid, un pic retras, iartă-mă, dar nu pot să te apreciez că ai un bun-simț extrem. Cred că ceea ce noi numim calități, vor rămâne calități și vor rămâne apreciate”.

Codin este topit după fiica lui, Smaranda
Codin este topit după fiica lui, Smaranda

Și-a înscris fiica la o grădiniță unde învață și limba engleză

Nu-i place să-și laude excesiv copiii și nici nu vrea să creeze tensiuni cu alți părinți, însă, trebuie să dăm Cezarului ce este al Cezarului. La trei ani Smaranda nu doar că vorbește aproape perfect, dar știe să spună „mulțumesc”, „te rog”, „bună ziua”, este extrem de curioasă și pune o sumedenie de întrebări, dar mai ales își inventează propriile povești.

„Are și minusuri la vârsta ei. Noi avem o bonă care este din Republica Moldova. Uite asta este un minus pentru vârsta ei, comparativ cu alți copii. Nu stăpânește două limbi. Nu este poliglotă pentru că noi vorbim în română cu ea, doamna din Republica Moldova tot în română, și abia acum am dat-o la o grădiniță unde face și limba engleză”, a mai povestit producătorul filmului „Miami Bici”.

„A spus la grădiniță o poveste cu introducere, cuprins și încheiere”

Chiar dacă nu stăpânește limba engleză, ca alți copii de vârsta ei, Smaranda este printre puținii copii care pot spune o poveste cap-coadă, fără să fie ajutați de vreun adult.

„La grădiniță, educatoarele citesc o poveste timp de 10-15 minute, doar celor care vor. Îi întreabă. Cine vrea se strânge în jurul ei. Într-una din zile Smaranda a întrebat dacă poate să spună ea povestea. S-a dus în fața clasei și, cronometrată, 7 minute, a spus o poveste cu introducere, cuprins și încheiere, și toți copiii au ascultat înmărmuriți. Erau toți fascinați că vorbește una mică ca ei și la final au aplaudat și a fost senzațional. Mi se pare tare”, a mai completat Codin.

Totuși, omul de afaceri nu vrea să-și asume toate meritele, căci Ana Pandeli este cea care petrece mai mult timp cu Smaranda, dar și părinții lui Codin. „Dacă o întrebi pe nevasta mea, clar nu stau destul, că nu stau destul pe acasă. Stau și eu cât pot și fac ce pot. Nu stau atât de mult încât să-mi pierd răbdarea, adică după ce că stau o oră, două, pe zi cu ea, nu mai pot să-mi pierd răbdarea cu săracul copil. Câteodată este și un exces, pentru că Ana îmi zice atunci când o mai ceartă să nu mă duc să o împac, să nu îi mai vorbesc frumos că nu este momentul să o alint. E greu”.

 „I-am dat o lovitură puternică lui Ion Țiriac”

Codin Maticiuc și-ar dori să petreacă mai mult timp cu fiica lui însă susține că s-a implicat în proiecte pe care nu poate să le neglijeze. Cel mai de suflet proiect este „#spitalepublicedinbaniprivați, prin care încearcă să renoveze spitalele de stat din bani primiți din donații.

Omul de afaceri a început cu renovarea și utilarea etajului 7 de la Institutul Clinic Fundeni, iar acum își dorește să reabiliteze cât mai multe secții și să ajungă în cât mai multe spitale din România. Pentru asta este însă nevoie de bani, iar acești bani vin din urma donațiilor. Cea mai recentă campanie de strângere de fonduri a avut loc în luna iunie, când Codin Maticiuc a anunțat că banii care vor fi strânși în urma mesajelor date la numărul 8845 vor fi dublați de Ion Țiriac prin Fundația lui.

„Nu l-am falimentat, dar i-am dat o lovitură puternică în sensul că probabil că trebuie să elimine unul, nu din avioane, dar unul din drumurile cu avioanele lui. Probabil că un drum București-Londra și Londra-București este vreo 103.000 de euro, că atât i-am luat. Dar, în funcție de rezultat, căci el urmărește și evoluția programului. Adică ne-a spus că dacă lumea a făcut asta doar ca să mă „falimenteze” pe mine, o să continui să donez, dar dacă lumea rămâne în proiect, eu continui și în alte luni. Deci, în continuare, lumea să trimită mesaj la 8845 cu textul „FACEM” pentru renovarea spitalelor de stat și eu voi găsi tot timpul pe cineva căruia să-i mai luăm banii”, ne-a povestit amuzat Codin.

Ce spune despre banii primiți din donații

El susține că este extrem de transparent atunci când vine vorba de banii primiți din donații.

„Ne ocupăm ca banii aceia să aibă destinația care trebuie. Venim din când în când cu rapoarte, avem un raport anual care este pe site, în care vă puteți uita. E un raport amănunțit care și mie îmi este lehamite să-l citesc, dar eu din când în când vin cu o postare clasică și zic ce am făcut în luna în respectivă. Puteți urmări”. Astfel că, multe ori pe zi sunt alocate pentru a da telefoane, a gândi proiecte prin care să mai strângă bani.

Maticiuc nu se sfiește să recunoască că a ajuns să-și sune apropiații periodic pentru a le reaminti că are de terminat vreo secție a unui spital și că mai are nevoie de bani. „Îi terorizez. Mi-am făcut echipă și îi terorizez oricum. Dacă nu mi reamintesc ei, atunci preiau inițiativa și sună ei. Teroarea e mare”, a mai declarat Codin pentru EGO.ro, subliniind faptul că oricine dorește să ia parte la acest proiect o poate face printr-un singur sms cu mesajul FACEM la 8845.

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce a descoperit Cristina Spătar după ce și-a făcut analizele
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
O mare vedetă de la noi, DIVORŢ RĂSUNĂTOR! A fost minţită tot timpul: Mi-au dispărut...
Cum arată casa de 5 milioane de euro în care locuiește Dani Alves după ce...
S-a SINUCIS ca să meargă după soțul ei MORT: ”Așteaptă-mă, vin si eu!”
Divorțează Prințul William de Kate Middleton?! Cei doi au recunoscut adevărul despre relația lor din...
Pepe, pictorial alături cei trei copii și soția lui, Yasmine. La ce acord a ajuns...
Val de susținere pentru Oana Radu după ce cântăreața a povestit ce i-a făcut fostul...
Cătălin Botezatu este într-o formă de invidiat! „Nu mă distrez și am un regim de...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
Cuza s-a iubit cu 700 de femei!! Kogălniceanu le trecea în CARNET. Cine i-a furat...
Horoscop 30 Martie 2024. Astazi, Balanta nu va ezita nicio secunda in alegerea pe care...
Horoscop Zilnic Sâmbătă 30 Martie 2024. Veste bună pentru cei din zodia Pești
HOROSCOP APRILIE 2024: Răsturnări de destin în aprilie 2024 pentru unele zodii
Anunțul făcut de artistă la aproape 3 ani de nuntă: „Am zis că ne vedem...
Surpriză în showbiz-ul internațional! O celebră actriță a anunțat că este însărcinată. Vedeta se pregătește...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *