De ce nu trebuie să păstrezi niciodată roşiile în frigider. Locul în care trebuie să le pui ca să nu se strice

Află de ce nu este recomandat să ții roșiile în frigider. Acest lucru le afectează aroma și culoarea.
De ce nu trebuie să păstrezi niciodată roşiile în frigider. Locul în care trebuie să le pui ca să nu se strice

Știai că temperatura scăzută din frigider afectează aroma și calitatea roșiilor? Răcirea le oprește să producă unele dintre substanțele care contribuie la gustul lor, potrivit cercetătorilor care au studiat această problemă.

Acest lucru răpește din aroma legumelor, fie că se întâmplă într-un frigider de acasă sau într-un depozit la rece după recoltare.

De ce nu trebuie să păstrezi niciodată roşiile în frigider. Trucul pe care nu îl ştiai

Așa că, dacă vrei să păstrezi roșiile proaspete, cu gustul și textura originală, evită cât poți de mult frigiderul! Ține-le într-un loc răcoros, la temperatura camerei. Un studiu al Institutului Național de Cercetare Agricolă din Franța a fost publicat pe Biblioteca Națională de Medicină din SUA.

Cercetarea a demonstrat că refrigerarea oprește producerea de noi arome și le deteriorează pe cele existente. Studiul a fost realizat în 2013 și a observat impactul condițiilor interne de depozitare asupra compușilor volatili. Concluzia a fost că păstrarea roșiilor la temperatura frigiderului a fost dăunătoare aromei lor. Chiar și pentru perioade scurte de timp, efectele au fost de asemenea negative.

Unde trebuie depozitate roșiile pentru a rămâne proaspete

Cel mai bun loc pentru a depozita rosiile este pe blat, la temperatura camerei. O altă variantă este orice alt răcoros, o cămară sau o pivniță. Acolo pot fi depozitate în special roșiile coapte complet. Pentru a le prelungi prospețimea, trebuie depozitate cu tulpina în jos. Astfel se împiedică umezeala și apariția mucegaiului sau a bacteriilor. Prin blocarea locului în care a fost tulpina eviți principalele neplăceri care duc la deteriorarea roșiilor.

În cazul roșiilor mai puțin coapte, trebuie să respecți același lucru. Acestea se așază tot cu tulpina în jos, dar într-o pungă de hârtie.

Dacă ai fost la piață și ai cumpărat prea multe roșii, iată ce ai de făcut. Este recomandat să fie păstrate la temperatura camerei timp de o zi întreagă înainte de fi consumate. În acest fel, unele dintre enzime se vor reactiva și vor contribui la refacerea aromei.

Așadar, dacă trebuie să le ții la frigider, pentru că ai cumpărat prea multe, mai sunt câteva lucruri pe care le poți face.  Pentru a minimiza daunele, o altă alternativă ar fi să le consumi gătite. Roșiile păstrate la frigider timp de o săptămână ar putea să nu fie potrivite pentru o salată. Totuși ar putea să dea un plus de gust unui sos de paste sau unei supe delicioase.

Citește și cum poți face cea mai delicioasă rețetă de salată de roșii cu castraveți. Simplă și rapidă oricând.

10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.