De ce nu trebuie ținut niciodată coșul de gunoi sub chiuvetă. Mulți români fac greșeala

Sfaturi importante pentru orice gospodină
De ce nu trebuie ținut niciodată coșul de gunoi sub chiuvetă. Mulți români fac greșeala

Spațiul de sub chiuvetă poate părea ideal pentru a pune coșul de gunoi. Ei bine, specialiștii trag un semnal de alarmă și spun de ce nu ar trebui să îl pui acolo.

De ce să nu așezi coșul de gunoi sub chiuvetă

Acest gest, de a pune coșul de gunoi sub chiuvetă, poate duce la probleme de sănătate, dar și de salubritate. Coșurile de gunoi sunt, în general, magneți pentru microbi și provoacă mucegai. Cel din urmă poate pătrunde în materialele poroase, cum e dulapul, dar și în alimentele uscate din cămară.

Din cauza condensului, a scurgerii accidentale sau a picăturilor, zona de sub chiuvetă este adesea udă. Acest mediu umed devine astfel un teren de reproducere pentru bacterii și mucegai. Se înmulțesc apoi nu doar în coșul de gunoi, ci și pe pereții dulapului.

Ulterior, mucegaiul poate provoca probleme de sănătate: astm, mâncărimi în gât, ochi și nas și poate provoca și accese de strănut și tuse.

Vezi și – Metoda simplă care te scapă de mirosul neplăcut al coșului de gunoi. Ce trebuie să presari, de fapt, în sacul de gunoi

De ce nu se recomandă așezarea coșului de gunoi nici în cămară?

Nu este recomandă nici păstrarea coșului de gunoi în cămară, dintr-un motiv evident: devine magnet pentru gândaci și alte insecte. De asemenea, în cămară poate apărea un miros neplăcut.

Așadar, spațiile mici și înguste, fără aer, nu sunt potrivite pentru coșul de unoi. Dacă ții coșul de gunoi sub chiuvetă și arunci resturi de carne crudă, imaginează-ți cum va miros peste câteva ore. Ulterior, mirosul urât poate pătrunde în obiectele din jur, în special, în suprafețele poroase precum lemnul presat, pungile de hârtie și chiar produse uscate. Totodată, aceste mirosuri sunt o invitație pentru diferite insecte.

Se recomandă ca sub chiuvetă să fie ținut un mic stingător și unelte pentru repararea aparatelor de bucătărie. spațiul din dulap ar trebui să fie rezervat pentru oale, tigăi, recipiente cu mirodenii sau aparate electrocasnice.

În concluzie, este destul de clar să vrei să ascunzi gunoiul într-un dulap sau cămară pentru a păstra bucătăria curată. Atunci când este pus într-un loc vizibil este destul de greu de ignorat. Nu poți scăpa de prezența lui și nici de miros. Pentru miros, acesta poate fi redus la minim, dacă folosești un coș de gunoi cu capac. Avantajul păstrării unui coș de gunoi într-un loc vizibil este că servește ca un memento constant că trebuie golit.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Primul interviu al lui Achim, fiul Cătălinei Grama
6.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *