De ce ospătarii își țin mâinile la spate. Obiceiul este vechi de 2000 de ani

Iată câteva dintre regulile de etichetă importante pe care trebuie să le respecte ospătarii la restaurant.
De ce ospătarii își țin mâinile la spate. Obiceiul este vechi de 2000 de ani

De ce ospătarii își țin mâinile la spate la restaurant. În acest articol îți vom dezvălui câteva reguli interesante care se regăsesc în munca chelnerului. Ospătarul din orice restaurant care se respectă are o misiune destul de complicată.

Deși această meserie poate părea simplă, lucrurile nu stau deloc așa. Acesta efectuează orice acțiune în conformitate cu standardele de serviciu general acceptate. De exemplu, un profesionist trebuie să știe că meniul trebuie servit invitatului cu mâna stângă. Și pentru curățarea vaselor goale, trebuie să se apropie de client din partea dreaptă.

O altă responsabilitate cheie este așezarea mesei. Aici se impun o mulțime de cerințe, dar este important să fie reținute câteva reguli de bază. Servirea trebuie să se potrivească cu tipul de masă – mic dejun, prânz sau cină. Diversele feluri de mâncare, băuturile și gustările sunt însoțite de un anumit set de feluri de mâncare și electrocasnice.

De ce ospătarii își țin mâinile la spate

Reguli de etichetă la restaurant

Servirea trebuie să fie în concordanță cu designul general al camerei. Caracteristicile de design tematice, precum și naționale ale mesei sunt posibile. Un atribut integral al chelnerului este prosopul purtat pe mână. Este un prosop de dimensiuni mici, cel mai adesea de culoare albă. Trebuie să fie călcat cu grijă și curat. Chelnerul poartă acest prosop cu el pentru a putea fi folosit în orice moment.

Scopul principal al prosopului este de a proteja manșetele uniformei de contaminare și de a vă proteja de arsuri în timp ce serviți mâncăruri fierbinți. În niciun caz nu trebuie să ștergeți masa cu acesta sau să vă ștergeți mâinile.

De ce ospătarii își țin mâinile la spate

Ospătarii trebuie să urmeze succesiunea în servirea oaspeților. Meniul trebuie dat în primul rând celei mai în vârstă femei care stă la masă. Dacă compania este de sex masculin, meniul se oferă celui mai vărstnic dintre bărbați. Când un chelner efectuează o mișcare cu o mână și cealaltă rămâne liberă, nu trebuie să se afle în fața oaspeților.

Este vorba de o norma de etichetă, o tradiție care datează din Roma antică. Obiceiul este vechi de 2000 de ani. Conform acestui obicei, în trecut, erau organizate tot felul de sărbători cu participarea unui număr mare de oameni. Ospătarii aveau de servit băuturi, multe feluri de mâncare și delicii. În cele mai vechi timpuri, oamenii aflati la putere și deasupra scării sociale se temeau mereu de străini. În mod special dacă aveau acces direct la hrană. Exista o amenințare reală de a fi otrăvit. Prin urmare, slujitorii acelei epoci au lăsat o mână liberă, de obicei cea dreaptă, iar a doua lăsată la spate. Astfel persoana putea fi văzută și nu avea cum să toarne otravă într-un pahar sau farfurie.

Citește și reguli de etichetă la restaurant. De ce nu ar trebui să ciocneşti niciodată paharele în public

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Familia Măruță se pregătește pentru un nou film, după succesul înregistrat de "Tati part-time"
9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *