Reguli de etichetă la restaurant. De ce nu ar trebui să ciocneşti niciodată paharele în public

Află care sunt regulile de etichetă de care trebuie să ții cont când mergi la restaurant.
Reguli de etichetă la restaurant. De ce nu ar trebui să ciocneşti niciodată paharele în public

Reguli de etichetă pe care să le respecţi la restaurant, de fiecare dată. Eticheta restaurantului a fost relaxată în ultimii ani, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să avem în vedere anumite reguli când mergem la o cină rafinată. Dacă te-ai confruntat desoeri cu anumite situații neplăcute,  s-ar putea să îți fie util acest articol.

Iată câteva reguli de etichetă pe care le poți urma când cinezi la restaurant. Care sunt etichetele neașteptate ale meselor rafinate pe care probabil nu le-ai urmat. De ce nu ar trebui să ciocneşti niciodată paharele în public.

Reguli de etichetă pe care să le respecţi la restaurant

Reguli de etichetă pe care să le respecţi la restaurant

1. Nu ridica niciodată meniul de la masă

La cinele formale, meniul ar trebui să atingă întotdeauna masa într-un singur loc. Așa că, dacă te uiți la meniu, asigură-te că partea de jos, sau cel puțin o parte din el, încă atinge masa. Evită să îl ridici prea mult, chiar dacă ai vrea să-l aduci mai aproape de fața ta.

2. Fără urme multiple pe pahare

Odată ce bei o înghițitură dintr-un pahar, trebuie să bei exact din același loc din acel pahar pentru tot restul nopții. Consultanții celor mai importante școli de etichetă spun că este recomandat să bei din același loc al paharului, de fiecare dată. Astfel vei evita acel inel de buze inestetic, fie că este din uleiuri naturale sau din cauza rujului.

3. Nu ciocniți paharele

Ciocnirea paharelor ar putea deteriora sticla, mai ales dacă este vorba de o sticlă foarte fină. De asemenea, în cazul cinelor formale, cu cât facem mai puțin zgomot, cu atât mai bine.

4. Nu comanda niciodată o furculiță pentru stridii

Dacă nu este o furculiță cu stridii la masă, nu o comanda. Lipsa acelei furculițe înseamnă că stridiile sunt deja slăbite și gata de mâncare. Dacă, dintr-un motiv oarecare, mai sunt câteva stridii lipite de coajă, poți folosi un cuțit pentru a le slăbi. Odată ce ai terminat stridiile, răstoarnă coaja pe farfurie pentru a indica faptul că ai terminat.

5. Așază mâncarea neconsumată în stânga farfuriei

Altă regulă importantă spune că rămășițele mâncărurilor neconsumate se așează pe farfurie, în stânga sus. De exemplu, dacă ai o coajă de lămâie pe care nu ai vrut să o mănânci, o poți așeza în partea stângă sus a farfuriei. Partea dreaptă de jos a farfuriei jos este pentru sosuri și unt.

6. Ține pâinea pe farfurie

Cu excepția cazului în care o aduci la gură, ține feliile de pâine pe farfurie în orice moment. Asta înseamnă că ar trebui să ungi pâinea cât timp este încă pe farfurie, dar nu o ungi pe toată odată. Rupe bucata pe care intenționezi să o mănânci și apoi o poți ridica de pe farfurie. Acest lucru este valabil pentru covrigi, brioșe, prăjituri și alte produse asemănătoare pâinii.

7. Cum se așază corect șervețelul

Îndoaie șervețelul cu pliul îndreptat spre tine înainte de a-l pune în poală. Șervețelele ar trebui să fie pliate în jumătate, cu cuta spre tine. Nu este recomandat să curățăm niciodată petele. După ce ai terminat de mâncat, închide șervețelul și toate petele rămân închise pe interiorul șervețelului.

8. Nu lăsa farfuria goală

Altă regulă de etică la restaurant spună că este bine să lași câteva resturi de mâncare în farfurie. Acest lucru arată că ți-a plăcut mâncarea. Însă, acest lucru transmite că nu ți-a fost atât de foame încât ai curățat toată farfuria, ceea ce ar putea transmite că încă ți-e foame sau că nu a fost suficientă mâncare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică, apariție surpriză la un eveniment monden
8.3 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *