De ce pisica se uită fix la tine. Asta îți transmite, de fapt

Cum poate fi interpretat gestul

Scris de: Daoud Andra

28 Aug. 2023

De ce pisica se uită fix la tine. Asta îți transmite, de fapt

Posesorii de feline sunt interesați să cunoască orice detaliu legat de animalele lor de companie. Pisicile au multe moduri de a le comunica stăpânilor lor anumite mesaje, iar dacă știi să le descifrezi, ajungi să înțelegi exact ce vrea pisica ta să îți spună, într-un anumit moment. De ce pisica se uită fix la tine uneori? Ce înseamnă când face acest lucru și de ce ar trebui să te bucuri.

Moduri prin care pisicile pot comunica

În mod normal, pisicile nu sunt asociate cu afectivitatea. Chiar dacă își iubesc stăpânii, felinele sunt mai reci, mai independente și mai puțin afectuoase decât câinii. Cu toate acestea, ele au câteva moduri de a exprima ce simt. Ne putem da seama că o pisică vrea afecțiune chiar dacă nu stă neapărat la mângâiat.

Citește și: De ce pisica te atacă la picioare, din senin. Motivul nebănuit pentru care felina ta are tendința să devină agresivă

Fie că miaună aparent fără motiv, pentru că vrea atenție, fie că toarce sau stă liniștită, felina poate transmite, prin intermediul limbajului corpului, tot felul de mesaje. Un gest pe care îl fac adesea pisicile este să se uite fix în ochii stăpânilor, de la o distanță mai mare sau mai mică. Și acest gest are o semnificație anume, pe care posesorii de pisici trebuie să o știe.

Ce înseamnă când pisica strănută
Pisicile au multe moduri de a comunica

De ce pisica se uită fix la tine

Potrivit unui site dedicat animalelor de companie și comportamentelor acestora, respectiv PetMD, privirea pisicii poate spune multe. ”Atunci când pisica noastră se uită la noi, clipind încet la doar câțiva centimetri de fața noastră, acesta este un comportament felin ca un semn de afecțiune. Cu alte cuvinte, pisicile ne iubesc”, spun cei de la PetMD.

Citește și: Cel mai tare test IQ al momentului. Găsești pisica în mai puțin de 5 secunde? Mulți se dau bătuți

Pe de altă parte, dacă pisica ne privește fix în ochi de la o distanță mai mare și nu clipește, poate fi un semn că vrea să ne facă atenți la ceva important. Atunci când felinele sunt în alertă și vor să își anunțe stăpânii că se întâmplă ceva, ele iau o poziție fixă și se uită fix în ochii lor, fără să clipească. Acest lucru poate însemna că vor să le transmită un mesaj important.

Cât doarme o pisică

O particularitate a felinelor este că petrec cea mai mare parte dintr-o zi dormind. Pisicile nu sunt deloc animale active, fiind obișnuite să se odihnească foarte mult timp. Numărul de ore în care o pisică doarme depinde atât de vârsta ei, cât și de mediul în care o aceasta locuiește. Animalele de apartament dorm mai mult decât cele care stau la curte și care au mai multă activitate pe timpul zilei.

Citește și: Ce înseamnă când pisica adoarme pe perna ta. 5 motive care te vor face să plângi

O pisică matură petrece 15-18 ore pe zi dormind, în timp ce felinele bătrâne și cele care sunt pui dorm ceva mai mult, în jur de 20 de ore pe zi. Pisicile sunt cele mai active dimineața și seara, iar restul timpului și-l petrec mai mult dormind.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum arăta Viorica Dăncilă în tinerețe
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *