De ce Prințesa Diana a fost înmormântată în sicriu de plumb de 250 kg. Motivul nebănuit

Detalii neștiute despre înmormântarea Prințesei Diana
De ce Prințesa Diana a fost înmormântată în sicriu de plumb de 250 kg. Motivul nebănuit

Prințesa Diana a murit în urmă cu 25 de ani, atunci când șoferul ei a pierdut controlul volanului și limuzina sa a fost strivită în tunelul Pont D’Alma de la Paris. Aceștia erau urmăriți de paparazzi. De asemenea, în mașină se afla și iubitul lui Lady D, așa cum era supranumită Prințesa Diana. Acum ies la iveală nou detalii de la înmormântarea fostei soții a Prințului Charles.

Prințesa Diana a fost înmormântată în sicriu de plumb de 250 kilograme

Înmormântarea Prințesei Diana a avut loc la Londra, în anul 1997, iar oamenii din întreaga lume au urmărit-o cu lacrimi în ochi. Sicriul în care a fost înmormântată Lady D a fost acoperit cu crini albi imperiali și a fost purtat pe umeri de opt soldați ai gărzii regale. Unul dintre aceștia au dezvăluit recent detalii mai puțin știute de la înmormântarea Prințesei Diana.

La cererea familiei regale, Prințesa Diana a fost înmormântată într-un sicriu masiv de plumb cu o greutate de 250 de kilograme. Cei mai vânjoși opt militari au fost aleși pentru a-l putea purta pe umeri, scrie libertateapentrufemei.ro.

Tradiția înmormântării persoanelor din familia regală

Chiar dacă Prințesa Diana nu mai era căsătorită cu Prințul Charles atunci când a murit, aceasta a fost totuși înmormântată conform tradiției, în sicriu de plumb, așa cum sunt înmormântați cei din familia regală. Regina Elisabeta a II-a a acceptat ca Prințesa Diana să primească această onoare de teamă că britanicii o vor acuza că nu respectă memoria acesteia.

Conform afirmațiilor făcute de un angajat al casei funerare care s-a ocupat de o parte din ceremonia de înmormântare a Prințesei Diana, sicriul de plumb păstrează trupul fără să se descompună aproximativ un an. Dat fiind faptul că moartea ei a fost considerată suspectă, era necesar ca trupul să rămână intact mai mult timp pentru eventualele investigații ulterioare. De mai multe ori s-a spus că anchetatorii și procurorii de caz de la Paris ar fi cerut deshumarea.

Legea din Regat spune că persoanele din familia regală sunt înmormântate în sicriul de plumb atunci când sunt așezat deasupra pământului, în cavou. Familia Dianei avea pregătit cavou pe proprietatea familiei Spencer, însă din motive de securitate Lady D a fost înmormântată în Althorp Park, pe insula The Ovals.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce a participat Jorge la Survivor All Stars, de fapt
8 1285 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *