De ce puneau bunicile o lingură lângă castraveți. Trucul de pe vremuri te va cuceri, efectul e surprinzător

De ce puneau bunicile o lingură lângă castraveți. Trucul de pe vremuri te va cuceri, efectul e surprinzător

Castraveții sunt recunoscuți pentru conținutul ridicat de apă, antioxidanți, fibre și enzime care îmbunătățesc sistemul digestiv. Aceștia sunt printre cele mai consumate legume de la noi din țară, dar și din lume. Dar există un truc cu lingura legat de castraveți pe care trebuie să îl știi neapărat.

De ce se pune o lingură lângă castraveți

Castraveții sunt incluși într-o multitudine de rețete, iar pe lângă faptul că au un conținut ridicat de apă și previn deshidratarea, aceștia sunt și un aliat pentru piele. Cine nu a folosit măcar o dată felii de castraveți pentru a reduce cearcănele și pungile de sub ochi? Dar există un truc din bătrâni despre castraveți pe care trebuie să îl știi neapărat.

Față de alte legume, castraveții rezistă aproximativ două săptămâni, dacă sunt păstrați în condiții optime, feriți de razele soarelui sau de căldură. Dar dacă vrei să fie proaspeți mai mult timp, poți apela la un truc simplu de pe vremea bunicii. Astfel, pune o lingură metalică în punga cu castraveți pentru a rezista mai mult.

De ce puneau bunicile o lingură lângă castraveți. Trucul de pe vremuri te va cuceri, efectul e surprinzător
Castraveții sunt printre cele mai consumate legume din lume.

Un alt truc pentru a-i păstra mai mult timp este să îi învelești în hârtie de pergament ca să nu se strice din cauza umidității. De asemenea, dacă vrei să îi ții în frigider nu trebuie să îi speli înainte, fiindcă au o protecție naturală care va fi îndepărtată din cauza apei.

Despre castraveți

Castraveții sunt cunoscuți științific sub numele de Cucumis sativus, aparțin familiei botanice Cucurbitaceae, la fel ca dovleceii și pepenii. Cultivarea acestei legume a apărut în India cu mai bine de 3.000 de ani în urmă.

Leguma conține aproximativ 95% apă, vitamine A,B,C, săruri de calciu, magneziu, fosfor, potasiu, fibre, sulf, mucilagii și erepsină.

Castraveții sunt foarte consumați la nivel mondial, fiind pe locul patru în clasamentul legumelor, iar în ​​ultimii doi ani producția a doborât noi recorduri. Aceștia pot fi consumați pe tot parcursul anului, iar sezonul lor este între aprilie și octombrie.

Beneficii ale consumului de castravete

  • Este bun pentru creier. Conține flavonol, un antioxidant care promovează conectivitatea neuronală și care protejează celulele nervoase, ajută la îmbunătățirea memoriei și reduce riscul apariției bolii Alzheimer.
  • Este un antiinflamator natural. Acționează asupra enzimelor inflamatorii precum ciclo-oxigenaza.
  • Ajută la combaterea stresului. Contine multe vitamine B, foarte eficiente in relaxarea sistemului nervos.
  • Îmbunătățește digestia. Ajută la îmbunătățirea PH-ului stomacului și la combaterea refluxului.
  • Ajută la pierderea în greutate. Este un aliment cu putine calorii si un continut mare de apa, ceea ce îi confera efecte diuretice. De asemenea, elimină toxinele acumulate în organism.
  • Încetinesc îmbătrânirea celulară a pielii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
7.7 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *