De ce regele Charles l-a lăsat pe fiul său, Harry, fără casa din Marea Britanie. Adevăratul motiv

De ce regele Charles l-a lăsat pe fiul său, Harry, fără casa din Marea Britanie. Adevăratul motiv

Deși multă lume se aștepta ca tensiunile dintre regele Charles și fiul său mai mic Harry să se domolească, odată cu apropierea de momentul încoronării, se pare că relația dintre ei este în continuare una rece. Recent, Charles a șocat cu decizia lui de a le lua casa Frogmore Cottage lui Harry și soției sale, pe care ducii de Sussex o primiseră cadou de nuntă de la regina Elisabeta.

De ce regele Charles l-a lăsat pe fiul său, Harry, fără casa din Marea Britanie

Recentele dezvăluiri ale lui Harry din autobiografia sa intitulată „Rezervă” și serialul documentar de pe Netflix se pare că l-au supărat foarte tare pe regele Charles care a hotărât să le ia casa de la Frogmore Cottage ducilor de Sussex.

Mai exact, ce nu a mai putut să îi ierte suveranul mezinului său au fost atacurile la adresa soției sale, regina Camilla. Potrivit fotografului regal Arthur Edwards, afirmațiile „maliţioase” aduse Reginei consoarte de către ducele de Sussex în interviurile sale recente și în memoriile sale l-au împins pe monarh să ia decizia de a-i confisca respectiva casă.

„În sfârșit, regele a ripostat la Harry și Meghan pentru atacurile lor maliţioase la adresa scumpei sale soții și a prințului William. Regele a răspuns luându-le casa, Frogmore Cottage, care le-a fost oferită drept recompensă pentru activitatea lor în slujba Casei Regale.”, scrie Arthur Edwards într-un articol pentru The Sun.

Arthur Edwards, un apropiat al regelui Charles al III-lea, desemnat să facă fotografiile la încoronare, este de părere că „în orice domeniu al vieții, dacă nu-ți faci treaba, pierzi avantajele. Harry și Meghan nu pot şi să păstreze prăjitura, și să o mănânce.”

La aflarea veștii că urmează să părăsească reședința lor oficială din Anglia, ducii de Sussex au fost foarte uimiți de decizia luată de Charles, care le-a fost comunicată la scurt timp după lansarea volumului „Spare”, în ianuarie, potrivit biografului regal Omid Scobie.

Citește și: „Băutura pe care regele Charles o consumă în fiecare zi. Așa se menține în formă

De ce o considera Harry „periculoasă” pe Camilla

În cartea sa de memorii și în interviurile care au însoțit lansarea acesteia, Harry a vorbit în termeni duri despre regina consoartă Camilla, spunând că este „periculoasă” din cauza relațiilor pe care le avea în presa din Mariea Britanie.

„E periculoasă din cauza legăturilor pe care și le făcea în presa britanică. Și a existat o dorință deschisă de ambele părți de a face schimb de informații și, cu o familie construită pe ierarhie, și cu ea pe cale să devină Regină consoartă, urmau să rămână oameni sau cadavre în stradă din această cauză”, a spus Harry într-un interviu acordat jurnalistul american Anderson Cooper în ianuarie.

Presa din Marea Britanie consideră că această mișcare a regelui Charles al III-lea ar fi de fapt „răzbunarea Camillei” pentru felul în care Harry a vorbit despre ea. Se pare că în casa Frogmore Cottage se va muta fratele lui Charles, prințul Andrew.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8.3 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *