De ce Regina Elisabeta a II-a şi membrii familiei regale s-au îmbrăcat în verde la comemorarea prinţului Philip. Secretul din spatele acestei culori

Mai mulți invitați au participat, de asemenea, îmbrăcați în această culoare.
De ce Regina Elisabeta a II-a şi membrii familiei regale s-au îmbrăcat în verde la comemorarea prinţului Philip. Secretul din spatele acestei culori

Pentru a onora memoria soțului reginei Elisabeta a II-a, familia regală a ales culoarea verde închis în semn de respect pentru prințul Philip, la aproape un an de la moartea acestuia. Ducele de Edinburgh a decedat pe 9 aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani. Monarhul britanic, ducesa de Cornwall, prințesa Anne și alți invitați au adus un omagiu, care a avut o semnificație specială pentru prințul Philip. Îți poți imagina ce ar putea fi? Află care a fost motivul pentru care au ales să se îmbrace astfel.

De ce Regina Elisabeta și familia regală au purtat verde la ceremonia de omagiere a prințului Philip

Familia regală și regina Elisabeta a II-a i-au adus un omagiu prințului Philip la Westminster Abbey, în cadrul unui eveniment la care au participat aproximativ 1.800 de invitați. Monarhul britanic a fost vizibil afectat, iar unii spun că a izbucnit în lacrimi la ceremonie. Regina a asistat la omagiu îmbrăcată în verde închis, lăsând deoparte protocolul regal care indică faptul că negrul este o culoare destinată acestui tip de ceremonii solemne, potrivit panoramaweb.com.

Alegerea de a purta verde închis a fost un mod elegant și subtil de a aduce un omagiu Ducelui de Edinburgh, deoarece uniforma sa oficială era numită „verde Edinburgh”. Este, de asemenea, asociat cu ținutul scoțian al Ducelui, cu activitatea de mediu și ecologică a Prințului Philip, precum și cu lunga sa carieră militară.

Regina Elisabeta a II-a

Verdele, prezent și în vestimentația altor case regale europene care au participat la eveniment

Dar această culoare fusese deja prezentă și înainte, la înmormântarea soțului reginei Elisabeta. Mașina mortuară era vopsită în culoarea verde militar, nuanță care a fost modificată, înainte, la cererea ducelui de Edinburgh însuși. El a solicitat ca autovehiculul să fie vopsit în această culoare pentru că îi amintea de Land Rover-urile militare, scrie sursa citată.

Însă nu doar familia regală britanică a purtat verde în onoarea prințului Philip, ci și unii membri ai celorlalte case regale europene care au participat la eveniment. Este și cazul reginei Letizia a Spaniei, care a purtat o rochie de tip palton accesorizată cu o pălărie de aceeași culoare. Prințesa Beatrix a Olandei a purtat o rochie verde cu o pelerină neagră.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Lavinia Pîrva și Ștefan Bănică, apariție surpriză la un eveniment monden
9.3 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *