De ce s-a umflat Carmen Grebenișan la față. Imaginile de la Survivor România 2023 au șocat fanii

Motivul pentru care concurenții de la Survivor România ajung să se umfle la față. Ce spun medicii

Adesea, concurenții care participă la Survior România trec printr-o serie de schimbări fizice. Cea mai comună este slăbitul. În timpul competiției din Republica Dominicană, participanții ajung să dea jos foarte multe kilograme, și în unele cazuri, ajung chiar de nerecunoscut. Însă există și alte consencințe ale participării la Survivor. Unii concurenți se umflă la față, așa cum a fost cazul Vicăi Blochina și, mai nou, a lui Carmen Grebenișan. Iată de ce s-a umflat Carmen Grebenișan la față.

De ce s-a umflat Carmen Grebenișan la față

Carmen Grebenișan se află de trei luni în jungla din Republica Dominicană, departe de tot confortul pe care îl avea acasă. Deși se descurcă bine pe traseu și aduce puncte echipei Faimoșilor, vedeta are de suferit din cauza lipsei condițiilor și a măncării hrănitoare.

În ultimele ediții, Carmen Grebenișan a apărută total schimbată. Are fața foarte umflată, iar transformarea i-a șocat pe fani. De altfel, influencerița nu este singura concurentă care se confruntă cu această problemă. În aceeași situație s-a aflat și Vica Blochina.

De obicei, concurentele de la Survivor România fac alergii la soare, din cauza faptului că nu sunt lăsate să folosească creme  cu factor de protecție, potrivit Avantaje.ro.

Conform specialiștilor, multe dintre problemele de sănătate cu care se confruntă concurenții din Republica Dominicană au drept cauză mâncarea bazată pe cocos și orez. Consumul zi de zi al acestor două alimente poate cauza afecțiuni grave precum sindromul metabolic, care la rândul lui poate declanșa diabet, boli de inimă și nu umai.

„Laptele de cocos, cu toate că are un indice glicemic mic, fiind mai lent absorbit în organism, are totuşi 70%- 80% sucroză, adică tot zahăr. Acesta suprasolicită pancreasul, creşte nivelul insulinei şi rezistenţa la insulină. Astfel, apar afecţiuni asociate ficatului gras şi sindromului metabolic. Alte boli legate de sindromul metabolic şi care pot fi declanşate de un consum prea mare de zahăr sunt: diabetul de tip 2, bolile de inimă, hipertensiunea sau sindromul ovarian polichistic.”, a declarat dr. Oana Dumitrache, medic specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice , pentru Click!

De ce s-a umflat Carmen Grebenișan la față
De ce s-a umflat Carmen Grebenișan la față

„Poţi face o reacţie alergică sau intoleranţă la nuca de cocos”

De asemenea, potrivit specialistului, există persoane care pot face intoleranță la nuca de cocos, ceea ce poate duce la o serie de alte afecțiuni ale tractului digestiv.

„Apoi, consumul de lapte de orez constituie un risc pentru expunerea zilnică la arsenic inorganic şi ar putea avea drept consecinţă un aport excesiv de mangan din dietă. Manganul este un oligoelement esenţial pentru metabolismul glucidic şi lipidic şi pentru sănătatea sistemului osos, din păcate cu risc de bioacumulare şi intoxicaţie acută şi cronică. Astfel, carenţele de fier, calciu, magneziu vin la pachet. Pe de altă parte, poţi face o reacţie alergică sau intoleranţă la nuca de cocos, cu peristaltism slab al tractului digestiv, tulburări digestive, greaţă şi, uneori, dureri de cap”, a explicat specialistul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce educație își dorește Amalia Enache să-i ofere fiicei sale
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *