De ce să adaugi cuburi de gheață în ghivecele cu flori. Metoda genială care rezolvă o mare problemă

Trucuri utile pentru plante

Scris de: Oana Matei

02 Nov. 2023

De ce să adaugi cuburi de gheață în ghivecele cu flori. Metoda genială care rezolvă o mare problemă

Adăugarea cuburilor de gheață în ghivecele cu flori poate părea neobișnuită, dar ascunde un secret ingenios care poate soluționa o problemă majoră. Descoperă cum această metodă ingenioasă poate să îți transforme grădina sau interiorul casei într-un paradis de plante frumoase și sănătoase.

Trucul  genial care îți revitalizează plantele din casă

Te-ai gândit vreodată să utilizezi cuburi de gheață pentru a-ți revigora plantele din ghivece? Se întâmplă des ca unele plante să se usuce sau să-și piardă din vitalitate, indiferent cât de atent le ai îngrijit. Cuburile de gheață pot fi un truc salvator pentru a le reda viața. Iată cum poți să faci acest lucru:

Este un truc simplu de pus în practică atunci când observi că una dintre plantele tale dă semne de uscare sau degradare. În primul rând, îndepărtează frunzele sau ramurile uscate. Apoi, pregătește o soluție de îngrășământ pentru plante amestecând-o într-un recipient cu apă, folosind o lingură. Toarnă amestecul rezultat în tavă pentru cuburi de gheață și pune-o la congelator. După ce cuburile s-au format, plasează-le în solul din ghiveciul plantei cu probleme. Repetă acest proces în mod regulat, de preferat o dată pe săptămână, și vei vedea că planta ta va reveni la viață treptat.

Cum să îngrijești corect plantele din casă. Hidratare controlată

Pentru a uda plantele, sunt posibile mai multe tehnici. Puteți alege tehnica tradițională de udare sau puteți folosi cuburi de gheață. De fapt, punerea cuburilor de gheață în ghiveciul plantelor cu flori are mai multe avantaje.

Udarea plantelor cu cuburi de gheață ajută la prevenirea udării excesive. De fapt, chiar dacă este cald, este important să asigurați plantei cantitatea de apă de care are nevoie, fără excese. Prea multă apă poate îneca rădăcinile plantei și le poate face să putrezească. Acestea fiind spuse, în cazul utilizării cuburilor de gheață, apa va fi eliberată încet și treptat, iar planta va putea absorbi mai bine apa pe care o primește și va fi bine udată.

De asemenea, cuburile de gheață vă permit să controlați mai bine cantitatea de apă pe care o adăugați florilor, mai ales că un cub de gheață conține 30 ml de apă. Asigurând plantelor dumneavoastră cantitatea de apă de care au nevoie, evitați formarea apei stagnante în farfurie sau ghiveci. Pentru a evita această situație, se recomandă, de asemenea, să alegeți un ghiveci care are găuri de drenaj și puneți pe fund un strat de pietricele de lut.

Udarea plantelor  cu cuburi de gheață este, de asemenea, eficientă  în prevenirea revărsării și a scurgerilor de apă,  mai ales atunci când udați plantele suspendate. De altfel, prin așezarea cuburilor de gheață în ghiveci, apa care curge se infiltrează bine în sol și hidratează rădăcinile, fără riscul de a se revărsa.

Vezi și Ce legume se plantează toamna în solar. Secretul grădinarilor pentru recolte bogate, rezistă bine la frig

Unde trebuie să așezi cuburile de gheață în ghiveci. Precauții

Pentru a avea succes cu acest tip de irigare si a profita de beneficiile acestei tehnici, este important să nu așezați cuburile de gheață prea aproape de rădăcini, tulpină sau frunze.

Evitați să vă udați plantele cu cuburi de gheață în timpul dacă este prea cald, pentru a nu provoca șoc termic, care ar putea deteriora sistemul radicular al plantei.

De asemenea, rețineți  că nu este recomandată folosirea cuburilor de gheață pentru a uda  plantele sensibile la frig sau la variațiile de temperatură.

Vezi și Ce pomi se plantează toamna. Regula de aur pentru a rezista la frig și a avea rod bogat

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce spune Kamara despre lista cu concurenți Survivor All Stars
10 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *