De ce să adaugi o felie de măr în ciorba care fierbe pe aragaz. Efectul e fabulos, doar așa vei proceda

Trucul pe care trebuie neapărat să îl știi.
De ce să adaugi o felie de măr în ciorba care fierbe pe aragaz. Efectul e fabulos, doar așa vei proceda

Ciorbele și supele se numără printre cele îndrăgite preparate consumate de români. Acestea sunt servite adesea la masa de prânz, fiind foarte apreciate pentru gustul bogat și aromele delicioase. În timp ce fiecare rețetă are propriile sale ingrediente specaiale, gospodinele cu experință au un truc extrem de util care constă în adăugarea unei felii de măr atunci când ciorba fierbe. Iată la ce ajută această practică.

De ce să adaugi o felie de măr în ciorba care fierbe

În bucătăria tradițională, ciorbele și supele reprezintă preparatele preferate de mulți români. Fie că vorbim de ciorbe de legume, ciorbe de carne sau supe cremă, aceste preparate sunt apreciate pentru gustul lor bogat și proprietățile nutritive.

Citește și: De ce să presari scorțișoară în ciorbă. Trucul bucătarilor pricepuți care te scapă de o mare problemă

Indiferent de rețeta pe care o alegem însă, un ingredient nelipsit din cirobă sau supă este sarea. Acest condiment este esențial pentru a da savoare mâncării. Însă la fel de adevărat este și faptul că prea multă sare poate strica gustul preparatului. Iar cei fără experiență prea mare în bucătărie se confruntă adesea cu această problemă.

Un secret culinar puțin cunoscut, dar extrem de valoros, este adăugarea unei felii de măr în ciorbă atunci când fierbe. Iar motivul, așa cum probabil ai ghicit deja, este faptul că mărul are proprietatea de a reduce excesul de sare.

Citește și: Secretul care garantează cea mai bună ciorbă de perișoare. Ce trebuie să faci cât încă e fierbinte

Așadar, în cazul în care ciorba ta iese prea sărată, nu uita să adaugi o felie de măr în timpul procesului de fierbere. Un alt truc care funcționează la fel de bine presupune să pui o bucată de cartof în ciorbă. Asemenea mărului, cartoful absoarbe sarea, iar rezultatul final va fi delicios.

Când adăugăm sarea în ciorbe sau supe

Un alt aspect care adesea le pune în dificultate pe gospodinele fără experiență este momentul în care trebuie să adauge sarea în mâncare. Evident că acest lucru depinde foarte mult de felul de mâncare pe care îl gătim, însă o regulă generală presupune să adaugăm sarea treptat, pentru a nu risca să punem de la început o cantitate prea mare din acest condiment și apoi să fim nevoiți fie să încercăm să o ”dregem”, sau chiar să o aruncăm.

În cazul ciorbelor și al supelor clare, bucătarii recomandă ca sarea să nu fie adăugată de la început, deoarece aceasta tulbură apa în care fierb carnea și legumele. Atunci când călești legumele, poți adăuga sare încă de la început, întrucât ajută legumele să se înmoaie. De asemenea, sarea poae fi adăugată și pe carne, înainte de o găti, pentru că o ajută să se frăgezească.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce a făcut Andreea Antonescu cu toate hainele din perioada Andre
7.9 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *